Σε πέντε ανέρχονται οι Έλληνες τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των τουλάχιστον 115 νεκρών από την τραγωδία υπάρχει και μια γυναίκα ελληνικής καταγωγής. Νωρίτερα, είχε γίνει λόγος για δύο Έλληνες τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο Παναγιώτης Ανδριώτης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Λιβάνου, επιβεβαίωσε κι αυτός για τη νεκρή αλλά και για τους τραυματίες Έλληνες.

«Υπάρχει μια νεκρή γυναίκα , σύζυγος Έλληνα πολίτη και μητέρα δύο παιδιών. Όταν έγινε η έκρηξη η γυναίκα ήταν μέσα στο σπίτι της, έσπασαν τα τζάμια , προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σπίτι της γυναίκας και χτύπησε στο κεφάλι» είπε ο κ. Ανδριώτης.

Ο κ. Ανδριώτης τόνισε ότι σε όλο τον Λίβανο μένουν περίπου 5.000 Έλληνες, εκ των οποίων οι 4.500 ζουν στη Βηρυτό.

Οδηγίες

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr