Παγκόσμιο είναι το κύμα αλληλεγγύης απέναντι στον Λίβανο, μετά τη φονική έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας της χώρας, αφήνοντας πίσω της εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και συντρίμμια και χαλάσματα.

Πέρα από την υλική βοήθεια που έχουν προσφέρουν πολλές χώρες, υπήρξαν και συμβολικές κινήσεις υποστήριξης προς τον λαό του Λιβάνου.

Οι πυραμίδες της Γκίζας στα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου;

Ωστόσο, μια ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας από τις Πυραμίδες της Γκίζας έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι φώτισε όλη τη νύχτα με τη σημαία του Λιβάνου η Αίγυπτος, δείχνοντας και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την αλληλεγγύη της προς το λαό της χώρας αυτής που επλήγη με τραγικό τρόπο από την πολύνεκρη έκρηξη του λιμανιού στη Βηρυτό.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου του Πρακτορείου Ειδήσεων AFP, πηγή από το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου διέψευσε ότι προέβη η χώρα σε τέτοια ενέργεια. “Η είδηση δεν αληθεύει“, δήλωσε.

Για την συγκεκριμένη είδηση δεν εντοπίζεται προς επιβεβαίωσή της ουδεμία επίσημη πηγή ή ανακοίνωση από τις αιγυπτιακές αρχές, αλλά μόνον μία εικόνα από το Twitter,  που κυκλοφόρησε σε πληθώρα λογαριασμών χρηστών.

Υπήρξαν, πάντως, tweets που παραπλάνησαν τον υπόλοιπο κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στην κυβέρνηση του Λιβάνου και στον λαό της χώρας.

Ο Αιγύπτιος ηγέτης εξέφρασε την ευχή για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και υπομονή και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι είναι στη διάθεση του Λιβάνου όποια βοήθεια μπορεί να παράσχει.