Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στο χωριό Πρώτη Σερρών.

Οι αρχές αναμένουν να ρίξει φως στην υπόθεση ο ίδιος ο 19χρονος χειριστής, ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του σόλο πτήση με μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου Τσέσνα.

Η κατάθεσή του θα αποκαλύψει τι πήγε στραβά και το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε κατάστημα του χωριού, και παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Η επικρατέστερη αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι η απειρία του νεαρού σε συνδυασμό με το παράτολμο του χαρακτήρα του που τον οδήγησε στους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε για να εντυπωσιάσει τη μητέρα του και τους συγχωριανούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος πραγματοποιούσε τη δεύτερη σόλο πτήση του. Ήθελε να συμπληρώσει ώρες για να ανέβει κατηγορία.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο εξετάζουν οι ειδικοί πραγματογνώμονες είναι αν ο νεαρός είχε επαρκή καύσιμα για να πραγματοποιήσει την πτήση Αλεξανδρούπολη-Σέρρες, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην είχε υπολογίσει σωστά τα καύσιμα με αποτέλεσμα να αδειάσει το ρεζερβουάρ και το αεροσκάφος να οδηγηθεί στην πτώση.

Στον τελευταίο του ελιγμό το αεροπλάνο προσέκρουσε στα κλαδιά του πλατάνου, αναποδογύρισε και έπεσε με το ρύγχος πάνω στο οίκημα.

Η μητέρα του πιλότου, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Από την πρόσκρουση η καμπίνα άνοιξε και ο πιλότος έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ήταν η ίδια του η μητέρα, η οποία τυχαίνει να δουλεύει σε ένα φαρμακείο της περιοχής κοντά στον τόπο του ατυχήματος.

Oι πυροσβέστες προσπάθησαν να προλάβουν την έκρηξη

Το πιλοτήριο και τα φτερά διαλύθηκαν του αεροπλάνου διαλύθηκαν. Το ίδιο και το μπαλκόνι του παρακείμενου κτίσματος.

Οι πυροσβέστες έριξαν στο σημείο αφρό, καθώς το ντεπόζιτο τρύπησε από τη σύγκρουση και υπήρχε διαρροή καυσίμων.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που μετέδωσε το MEGA διακρίνονται δύο γυναίκες να τρέχουν έντρομες προς το σημείο ουρλιάζοντας και χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Μια εκ των δύο γυναικών είναι η μητέρα του 19χρονου πιλότου, η οποία τα προηγούμενα λεπτά έβλεπε τον γιο της να ίπταται πάνω από την Πρώτη Σερρών σε αρκετά χαμηλό ύψος.

Όταν οι κάτοικοι του χωριού είδαν την πρόσκρουση, αμέσως έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον 19χρονο πιλότο από το αεροσκάφος.

Στη συνέχεια του βίντεο διακρίνονται οι κάτοικοι του χωριού να μεταφέρουν τον 19χρονο ελαφρά τραυματισμένο έξω από την άτρακτο και τον μετέφεραν με ταξί στο κέντρο υγείας του διπλανού χωριού.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο – ντοκουμέντο: