Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακό μάρκετινγκ ενώ η πραγματική οικονομία νοσεί και αργοσβήνει στον κυκεώνα των χαμένων υποσχέσεων»

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όταν ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για ευρωομόλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσε Πινοσέτ».

«Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα»

Ειδικότερα ο κ. Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και επέκρινε τη ΝΔ λέγοντας πως «ρίχνει πολλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αυτά σβήνουν καθώς εξατμίζονται στον πολιτικό αέρα μιας παραχολογίας άνευ ουσίας».

Μίλησε για επικοινωνιακό μάρκετινγκ, ενώ η πραγματική οικονομία νοσεί και αργοσβήνει στον κυκεώνα των χαμένων υποσχέσεων.

«Όλοι οι φορείς που συναντάμε στις περιοδείες μας ανά τη χώρα, μας περιγράφουν με πολύ μελανά χρώματα το τι έρχεται στην οικονομία από το φθινόπωρο και πέρα και η κυβέρνηση απλώς …αγρόν ηγόρασε», τόνισε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε ότι το επικοινωνιακό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι «τα προβλήματα δεν είναι εδώ, και πως περισσότεροι από 250.000 ανθρώπους (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργάτες στο χώρο της εστίασης κ.α.) δεν θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα λόγω της ανεργία τους το φθινόπωρο».

Δριμεία κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Χρηστίδης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναφορά του κ. Τζανακόπουλου, ότι δήθεν δεν άκουσε ποτέ τον Γ. Παπανδρέου να μιλάει για αμοιβαιοποίηση του χρέους.

«Μάλλον ο κ. Τζανακόπουλος έχει ένα θεματάκι με την ακοή του – τον καλώ να ξανακούσει προσεκτικά αυτό. Ο πρώτος που είχε μίλησε για ευρωομόλογο και αμοιβαιοποίηση χρέους από το 2009 ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε Πινοσέτ, Γερμανοτσολιά και άλλα και η ΝΔ ήταν στα κάγκελα με λάβαρο το «αντιμνημόνιο» και τα «Ζάππεια».

Ανάγκη για εθνικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης

Δήλωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει τις δικές του απόψεις για ένα συνολικό σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας με προτάσεις και θέσεις, με τεκμηρίωση και ευθύνη, διαρκώς, παντού και στη Βουλή.

«Τονίζω και πάλι εμφατικά, ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και επαναπροσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με σκοπό να αξιοποιήσουμε σωστά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και τα δισ. που θα έρθουν από την Ευρώπη, γιατί το έχει ανάγκη η πατρίδα μας», είπε.

Για τα αναδρομικά των συντάξεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επανάλαβε ότι πρόκειται για διπλό εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας ότι 1.500.000 από αυτούς δε θα πάρουν αναδρομικά, διότι αποτελούν άλλο κομμάτι παροχών όπως είναι η επικουρική σύνταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ