Από τη στιγμή που εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση COVID-19 τον Δεκέμβριο του 2019, η ασθένεια έχει γίνει πανδημία, αγγίζοντας κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι παρακάτω χάρτες και τα διαγράμματα δείχνουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τα νούμερα ενημερώνονται καθημερινά με δεδομένα που συλλέγονται από δεκάδες πηγές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins University for Systems Science and Engineering.

Πρώτη πληγείσα χώρα, οι ΗΠΑ!

Από τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ είχαν περισσότερες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα ενώ οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.

Από τις 27 Ιουλίου, οι ΗΠΑ μετρούν περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια συνολικά αναφερόμενα περιστατικά και σχεδόν 150.000 θανάτους που σχετίζονται με το COVID-19.

Τα κράτη αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τα χειρότερα κρούσματα COVID-19

Αν και οι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων αυξάνονται σε όλες τις ΗΠΑ, ο αντίκτυπος δεν κατανέμεται εξίσου σε όλες τις πολιτείες. Οι πολιτείες που σταμάτησαν πρώτες το lockdown – κυρίως επειδή δεν χτυπήθηκαν σκληρά από την πανδημία- τώρα αποτελούν την πλειοψηφία των κρουσμάτων εκεί.

Όπου το COVID-19 έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο

Την ίδια ώρα περίπου 190 χώρες και επικράτειες έχουν αναφέρει τουλάχιστον μία περίπτωση του νέου κοροναϊού. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 16,4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότεροι από 650.000 σχετικοί θάνατοι παγκοσμίως.

Πώς συγκρίνονται οι ΗΠΑ με άλλες χώρες;

Πάντως όπως φαίνεται και στο διάγραμμα οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ κάθε άλλη χώρα στον κόσμο σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, καθώς και σε επιβεβαιωμένους θανάτους.