Τυχεροί είναι όσοι βρίσκονται εκτός πόλεων για διακοπές, καθώς το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα έκανε την εμφάνισή του και η κατάσταση στα αστικά κέντρα τις θερμές ώρες της ημέρας είναι αφόρητη. Για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ζέστη, οι Αθηναίοι αναζητούν οάσεις δροσιάς και καταφεύγουν στις παραλίες της Αττικής.

Ο καύσωνας πλησιάζει, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο κόκκινο ο υδράργυρος

Λίγες μόνο ημέρες πριν φύγει Ιούλιος, το καλοκαίρι ετοιμάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Η χώρα θα μπει στον «φούρνο» και οι Αθηναίοι έχουν βρει ήδη τη λύση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι σήμερα που με τα αντηλιακά τους, τα κάπελα τους και χαλαρή διάθεση έκαναν πρόβα τζενεράλε για τις καυτές μέρες που μας περιμένουν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι οι πιο θερμές ημέρες της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τις υψηλές θέσεις του θερμομέτρου.

Καύσωνας από την Πέμπτη

Κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, με την πιο ζεστή μέρα να είναι η Παρασκευή.

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να «δείχνει» 40 βαθμούς, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου.

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες και στην Αττική όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA: