Κερατσίνι. Μία πόλη, μία φωνή. Ενωμένοι απέναντι στο κοινό τους πρόβλημα, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι, δεν σταματούν να αγωνίζονται για το αυτονόητο. Να φύγουν οι βιομηχανίες από την περιοχή των λιπασμάτων που βρίσκονται δίπλα από σχολεία και προκαλούν προβλήματα υγείας στους κατοίκους.

Πολλές φορές οι ρυπογόνες ουσίες και οσμές προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους μαθητές του δευτέρου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας και, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις του Δημόκριτου, υπεύθυνη είναι η OIL ONE.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, με αντιπροσωπεία από τον Δήμο Κερατσινίου. Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Βρεττάκος, την ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής και ζήτησε τη βοήθειά της.

«Δεσμευτήκαμε στο να έχουμε πραγματική προσέγγιση με επίσκεψη εκεί και να εξετάσουμε προτάσεις οι οποίες θα ανέστρεφαν την κατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος, εξάλλου όλοι γνωρίζουμε πως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δικαιούνται μία καλύτερη ζωή» είπε ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την κ. Γεννηματά, η οποία δήλωσε την πρόθεσή της, κατανοεί το πρόβλημα, δήλωσε την πρόθεσή της να στηρίξει την πρωτοβουλία του Δήμου και μας είπε πως από Σεπτέμβρη θα πάρουν και πολιτικές πρωτοβουλίες ως χώρος για να αναδείξουν το πρόβλημα» είπε ο κ. Βρεττάκος.

Λίγη ώρα αργότερα το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε και ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων και του Δήμου και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο στην Βουλή, όσο και με την εκπόνηση και διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού προγράμματος ανάπτυξης της περιοχής».

Στη συνάντηση, ο δήμαρχος της πόλης είχε στο πλευρό του και τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Όλοι τους βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων που έχουν κάνει πορεία διαμαρτυρίας από την περιοχή των λιπασμάτων στα γραφεία της εταιρείας OIL ONE, ενώ κραυγή αγωνίας εκπέμπουν και τα μικρά παιδιά που ζητούν να ζήσουν σε μία ανθρώπινη πόλη, χωρίς ρύπανση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA