Το Lonely Planet, ο τουριστικός οδηγός παγκόσμιου κύρους, ανταποκρίθηκε στο δύσκολο εγχείρημα επιλογής των δέκα καλύτερων από τις αμέτρητες, πανέμορφες παραλίες της Ελλάδας.

«Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα για να σχεδιάσετε το επόμενο καλοκαιρινό σας ταξίδι – ακόμα και αν αυτό είναι μόνο στη φαντασία σας» αναφέρει το κείμενο.

Ιδού λοιπόν, οι 10 ακρογιαλιές που προτείνει.

Ελαφονήσι – Κρήτη

«Κρυμμένο σε μια γωνιά της νοτιοδυτικής Κρήτης, αυτή η συμφωνία φίνας λευκής – ροζέ άμμου, τιρκουάζ νερών και ήπιων αμμόλοφων μοιάζει σαν ένα μαγικό ονειρικό τοπίο»

Βοϊδοκοιλιά – Μεσσηνία

«Η Βοϊδοκοιλιά με τα καθάρια νερά και την ημικυκλική παραλία θεωρείται η «Πύλος ημαθόεις» του Ομήρου, όπου ο Τηλέμαχος έτυχε θερμής υποδοχής όταν πήγε να ρωτήσει τον σοφό βασιλιά Νέστορα για την τύχη του πατέρα του Οδυσσέα».

Ναυάγιο – Ζάκυνθος

«Απομονωμένη, προστατευμένη από κάθετους βράχους που υψώνονται γύρω της, λαμπερά κυανή όπως οραματίζονταν οι Έλληνες θεοί, παρθένα, άψογη άμμος και για έξτρα ιδιαιτερότητα, ένα ναυάγιο».

Κόκκινη παραλία – Σαντορίνη

«Αυτή η εξωπραγματική κόκκινη παραλία περιβάλλεται από φλογερούς στο χρώμα της σκουριάς γκρεμούς στα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης».

Κουκουναριές – Σκιάθος

«Περιβαλλόμενη από πευκόδεντρα, δύο ακρωτήρια και έναν μικρό υδροβιότοπο, οι Κουκουναριές με τα 1.200 μέτρα εκτυφλωτικής χρυσής άμμου είναι μία από τις πιο έκπαγλης ομορφιάς παραλίες».

Ποτάμι – Σάμος

«Η μακριά, ήσυχη παραλία από χαλίκι μαρμάρου και τα κρυστάλλινα νερά στην είσοδο ενός χειμάρρου είναι μια από τις πιο γοητευτικές παραλίες της βόρειας Σάμου».

Μύρτος – Κεφαλονιά

«Από τα ζιγκ ζαγκ του δρόμου που οδηγεί σ’αυτή, καταλαβαίνει κανείς γιατί η παραλία του Μύρτους στην Κεφαλονιά είναι γνωστή ως μια από τις πιο εντυπωσιακές της Ελλάδας».

Ποσείδι – Χαλκιδική

Ένα αμμώδες κομμάτι γης, σαν γλώσσα ξηράς, «η απόλυτη ομορφιά κρυμμένη στο ακρωτήρι Ποσείδι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής».

Σεϋχέλλες – Ικαρία

«Τα βότσαλα από μάρμαρο, τα σμαραγδί νερά και οι πελώριοι βράχοι που λαξεύουν τα κύματα της θάλασσας κάνουν τον ταξιδιώτη να νιώθει πως μεταφέρεται στον Ινδικό Ωκεανό – εξού και το όνομα».

Φαλάσαρνα – Κρήτη

«Γνωστή για τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Εκτός από την απίστευτη διαύγεια των νερών, τα Φαλάσαρνα έχουν και υπέροχα μεγάλα κύματα».

Μυλοπότας – Ίος

«Μεγάλος, με χρυσή άμμο ο Μυλοπότας είναι δημοφιλής για τα water sports. Περιτριγυρίζεται από πολλά μπαρ και εστιατόρια».