Να πάρει αποστάσεις και να διευκρινίσει ότι δεν αποτελεί μέλος του ο Κωνσταντίνος Καλέμης έσπευσε μια μέρα μετά το σάλο με τα ρατσιστικά σχόλια του –που οδήγησαν στην άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας– το ΕΚΠΑ.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ανάρτησή του στα social media, διευκρινίζει ότι ο εν λόγω δεν είναι μέλος ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) του ιδρύματος, ενώ αναφέρει πως η ανάρτησή του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

«Διευκρινιστικά, ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Καλέμης δεν είναι μέλος ΔΕΠ του ΕΚΠΑ, όπως εσφαλμένα φέρεται σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση» σημείωσε χαρακτηριστικά το ΕΚΠΑ για το ρατσιστικό παραλήρημα του συγκεκριμένου απέναντι στον «Greek Freak», έγραψε στο Twitter το πανεπιστήμιο.

Τα χυδαία σχόλιά του

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο ρατσιστικό σχόλιο του Κωνσταντίνου Καλέμη στο διαδίκτυο, ο υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφύγων σχολίαζε δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; α, ναι, παίζει μπάσκετ. αδιάφορο έως άσχετο. ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν το άθλημα αυτό στην Ελλάδα, ο αχάριστος».

Επιπλέον ο κ. Καλέμης εμφανίζεται να κάνει και άλλα ρατσιστικά και χυδαία σχόλια σε βάρος του Αντετοκούνμπο όπως «δεν είναι άνθρωπος, είναι μ@λ@κ@ς, αράπης του κερατά».

Η χυδαίες αυτές αναρτήσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να τον απομακρύνει άμεσα από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».