Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, 84 ετών, υποβλήθηκε σήμερα σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης της χολής, τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να ανακοινώνονται από το Ριάντ πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου μονάρχη που κυβερνά από το 2015 το βασίλειο, τη μεγαλύτερη οικονομία του αραβικού κόσμου και την πρώτη χώρα σε εξαγωγές πετρελαίου παγκοσμίως.

Ο βασιλιάς Σαλμάν είναι ο δεύτερος ηγέτης χώρας του Κόλπου που νοσηλεύεται αυτήν την περίοδο. Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Σαμπάχ, 91 ετών, μεταφέρθηκε την Πέμπτη στις ΗΠΑ για θεραπεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική αφαίρεση της χολής στο εξειδικευμένο νοσοκομείο Βασιλιάς Φαΐζάλ στο Ριάντ. Θα παραμείνει για κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, για να ενημερωθεί για την υγεία του μονάρχη και να συζητήσουν επίσης και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ