Μόνο τα τυπικά απομένουν ώστε ο Πέταρ Καρακλάγιτς να γίνει και επίσημα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 20χρονο σέρβο μεσοεπιθετικό, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν για συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων.

Πρόκειται για τον τρίτο ποδοσφαιριστή που αποκτά η ΑΕΚ… με φόντο το μέλλον, μετά τον Ανέλ Σαμπανάζοβιτς και τον Ζίγκα Λάτσι.

Το «μπαμ»… και το ενδιαφέρον των μεγάλων

Γεννημένος την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη του 2000, ο Πέταρ Καρακλάγιτς κατάγεται από τη Σερβία και πρόκειται για ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της πατρίδας του.

Έχει την ικανότητα να παίξει τόσο στα άκρα της επίθεσης, που είναι η βασική του θέση, όσο και πίσω από τον επιθετικό, λόγω της άριστης τεχνικής του κατάρτισης.

Ξεκίνησε την καριέρα το από τη Βοζντοβάκ, πριν μετακομίσει στην Μπρονταράκ, χωρίς ωστόσο να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Προλετέρ, ομάδα πρώτης κατηγορίας στο σέρβικο πρωτάθλημα, ως ελεύθερος.

Με την Προλετέρ αγωνίστηκε 9 φορές στο πρωτάθλημα, τις 8 ως βασικός, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 3 ασίστ, παίζοντας 68 λεπτά ανά παιχνίδι.

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων της Σερβίας, ωστόσο η ΑΕΚ πρόλαβε με γρήγορες κινήσεις Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν και έκανε δικό της τον 20χρονο επιθετικό.

Εισήγηση Ίβιτς… και έγκριση Καρέρα

Η Ένωση εξέταζε εδώ και καιρό την περίπτωση του 20χρονου εξτρέμ, αφού ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ίλια Ίβιτς, τον είχε βάλει στο στόχαστρο.

Ο 49χρονος γνωρίζει πολύ καλά την αγορά της πατρίδας του, έχοντας μιλήσει και άλλες φορές με ποδοσφαιριστές τέτοιας ηλικίας.

Η κίνηση αυτή είναι καθαρά εισήγηση του Ίβιτς, με τον Μάσιμο Καρέρα να έχει δώσει το ΟΚ.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης φέρεται να έχει έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τον Καρακλάγιτς αλλά και την οικογένειά του, θέλοντας να αναδείξει το πρότζεκτ και τα σχέδια της ομάδας.

Τεχνίτης και οργανωτής

Γρήγορος, ευκίνητος, με άριστη τεχνική κατάρτιση.

Στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ στο μέλλον και… στο παρόν διαθέτει ο Πέταρ Καρακλάγιτς.

Ο 20χρονος Σέρβος έχει την ικανότητα να δημιουργεί χώρους τόσο για τους συμπαίκτες του όσο και για τον ίδιον του τον εαυτό.

Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ δεν έχει πρόβλημα να παίξει και στα δεξιά.

Μάλιστα, η δύναμή του να διαβάζει άρτια το παιχνίδι τού δίνει τη δυνατότητα να αγωνίζεται και πίσω από τον επιθετικό, ως κλασικό «10άρι».

Ο Μάσιμο Καρέρα θα τον έχει στη διάθεσή του από την πρώτη κιόλας μέρα της προετοιμασίας, προσθέτοντας στο ρόστερ έναν κλασικό εξτρέμ.