Για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δικαιωμένος θα είμαι όταν θα δω τους σκευωρούς να μπαίνουν φυλακή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης καθώς ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση Novartis. Τόνισε πως δεν θα ησυχάσει αν δεν δει τους σκευωρούς να μπαίνουν φυλακή και πως ποτέ δεν περίμενε ότι θα συναντούσε πολιτικούς αντιπάλους «που θα προσπαθούσαν να καταστρέφουν τις ζωές των αντιπάλων τους με ψέματα με προκατασκευασμένες κατηγορίες και με ‘’πιασμένους’’ εισαγγελείς».

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη χθες ότι η υπόθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους, που παραπέμπει σε δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου για τη Novartis, σχολίασε ότι μεταξύ των δύο αυτών αναφορών υπάρχει μια ουσιώδης και βασική διαφορά.

«Η διαφορά είναι ότι το ‘χατε ακούσει από τον κ. Παπαγγελόπουλο, όταν προσπάθησαν να στείλουν εμάς στο ειδικό δικαστήριο, αλλά το ακούσατε χθες από εμένα την ημέρα που ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι για εκείνον δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα ενώ για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπάρχουν μαρτυρίες από διαφορετικούς συναδέλφους του εισαγγελείς και άλλους μάρτυρες που πιστοποίησαν τις συνεχείς του παρεμβάσεις του για την κατασκευή στοιχείων.

«Προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πολίτευμα της Ελλάδος», «δεν προσπάθησαν να βάλουν τον Γεωργιάδη φυλακή ή τον Σαμαρά φυλακή, προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πολίτευμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μεγάλο σχολείο», γιατί όλα τα θεσμικά αντίβαρα που θα έπρεπε να λειτουργήσουν, δεν λειτούργησαν.

Στο ερώτημα εάν οι παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου έγιναν σε συντονισμό με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί σε ποινικό επίπεδο, αλλά η προσωπική του γνώμη είναι πως ασφαλώς και είχε γνώση ο κ. Τσίπρας.

«Αν με ρωτάτε τη γνώμη μου ασφαλώς ναι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα έκανε αυτά ο Παπαγγελόπουλος χωρίς να το ξέρει ο Τσίπρας», τόνισε χαρακτηριστικά.