Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά από ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έκανε λόγο για διαδικασία εκκένωσης του Σοφικού, το οποίο απειλείται από τις φλόγες που καίει τις Κεχριές για δεύτερη ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της πυροσβεστικής, οι οποίες μίλησαν στο in.gr, η ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή έχουν πέσει και η εικόνα είναι αισιόδοξη.

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα διορθώθηκε και η ανακοίνωση της Περιφέρειας, που έκανε αρχικά λόγο για «διαδικασία εκκένωσης» του Σοφικού.

Ακόμα, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές». 

Δήμαρχος Κορινθίων στο MEGA : Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Για ενδείξεις εμπρησμού, αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές που καίει από χθες, έκανε λόγο στο MEGA ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

«Εκείνο που πληροφορήθηκα και εγώ από τους κατοίκους είναι ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις εμπρησμού και υπάρχουν και κάποια στοιχεία, τα οποία περιμένουμε να τα δούμε και η ανακριτική επιτροπή της πυροσβεστικής, γιατί ενδεχομένως οι κάμερες που υπήρχαν στο στρατόπεδο έχουν καταγράψει κάποιες κινήσεις, αφού η έναρξη της πυρκαγιάς έγινε πολύ κοντά στην περίφραξη του στρατοπέδου» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

«Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τη φωτιά. Υπάρχουν ενεργά μέτωπα και αναζωπυρώσεις και στην περιοχή της Δράσσας και στην περιοχή του Αϊ Γιάννη» συμπλήρωσε. 

Δραματική η κατάσταση στις Κεχριές: Εκκενώνονται οικισμοί

Νωρίτερα, είχαν προχωρήσει σε εκκένωση στο Ρυτό Κορινθίας, καθώς οι φλόγες φτάνουν απειλητικά στην περιοχή. Είχε προηγηθεί η εκκένωση του οικισμού της Δράσσας και της κατασκήνωσης στο Σοφικό.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, λόγω των διάσπαρτων ενεργών εστιών.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και μια κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας.

Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο πρώτο δημοτικό σχολείο Κορινθίας.

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά.

«Η κατάσταση δεν ελέγχεται»

Όπως ανέφερε, νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».  

Γράψτε το σχόλιό σας