Την αγανάκτησή του για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες περί απόπειρας συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας στο Μάτι, εξέφρασε ο δικηγόρος των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ταουξής μιλώντας στην εκπομπή «Mini Καύσωνας».

Το βάρος πλέον έχει μετατοπιστεί από το προσκήνιο στο παρασκήνιο, υποστήριξε ο κ. Ταουξής και εξήγησε πως αποδεικνύεται πλέον εκβίαση, απειλή και προτροπή να υπάρξει απιστία περί την υπηρεσία.

Ακόμα περισσότερο, πίσω από την ηχογραφημένη συνομιλία αποδεικνύεται μια «εθνική προδοσία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ενώ στην αρχή ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε λόγο για επεξεργασμένο ήχο της φωνής του στο ηχητικό ντοκουμέντο, στη συνέχεια άσκησε μήνυσε εναντίον του εμπειρογνώμονα κ. Λιότσιου με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να διώκεται ποινικά.

«Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους νέους νομικούς;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε «αυτός που καταγγέλλει, ο έντιμος, ο πιστός στον υπηρεσιακό του όρκο διώκεται, καταδιώκεται, συλλαμβάνεται και τα λαμόγια μένουν στο απυρόβλητο».

Όταν ο ίδιος ανέλαβε την υπόθεση, έλαβε πληροφορίες ότι θα γίνει απόπειρα χάλκευσης, παραποίησης και εξαφάνισης των στοιχείων, κάτι που αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε στον προϊστάμενο εισαγγελέα πλημμελειοδικών καταγγέλλοντας τις πληροφορίες, ο οποίος και οργάνωσε καταδρομική επιχείρηση σε όλα τα κέντρα επιχειρήσεων προκειμένου να συλλέξει αυτούσια τα αποδεικτικά στοιχεία για να μην υπάρχει περιθώριο παραχάραξης.

Τέλος, έκανε έκκληση στις εισαγγελικές αρχές και την ηγεσία της δικαιοσύνης να εξετάσουν το ζήτημα.