Με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούν από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κα Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη να τους δοθεί το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής «Πισσαρίδη» σχετικά με νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του περασμένου Σαββάτου και Κυριακής (11/7-12/07/2020) η επιτροπή «Πισσαρίδη» φέρεται να παρέδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί την κατατεθειμένη και συμφωνημένη με τους θεσμούς αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, οι υπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως «το αντικείμενο της επιτροπής έχει επανακαθοριστεί υπό το φως των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 στην ελληνική οικονομία και επιπρόσθετα λόγω της συζήτησης που έχει εκκινήσει για τη χρηματοδότηση ως του ποσού των 32 δισ. ευρώ της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ μέσω του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».

Τονίζουν δε και τα εξής: «Επειδή, οι όροι αξιοποίησης των ως άνω πόρων είναι αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα η εν λόγω επιτροπή φαίνεται να προτείνει μείζονες αλλαγές, όπως η μετάβαση σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης (ιδιωτικοποίηση). Και [επειδή] η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα του βίου αυτής της κυβέρνησης» ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να τους καταθέσουν ολόκληρη την ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής.

Πηγή ΑΜΠΕ