Για την τουρκική παραβατικότητα και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί μίλησε στο MEGA η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωβουλής και άλλοτε «δεξί χέρι» του Εμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, Ναταλί Λουαζό.

«Ανήκουμε στην ίδια συμμαχία, το ΝΑΤΟ, και η γαλλική φρεγάτα έγινε στόχος μια τουρκικής. Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι σύμμαχοι. Θέλουμε να μάθουμε γιατί μια τουρκική φρεγάτα ένιωθε τόσο άβολα με μια αποστολή του ΝΑΤΟ για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Θέλουμε απαντήσεις και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπήρξαν ήδη επεισόδια με ιταλικές και ελληνικές φρεγάτες, συνεπώς το θέμα είναι γενικό. Μιλάμε για τη Συρία αλλά ας μιλήσουμε για τις παράνομες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Ας μιλήσουμε για την τουρκική παρουσία στη Συρία που αποδυναμώνει τον αγώνα της Ευρώπης κατά του Ισλαμικού Κράτους. Υπάρχει κοινή ανησυχία σε όλη την Ευρώπη ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά. Η Τουρκία είναι γείτονας, αλλά πρέπει να σέβεται την Ευρώπη» τόνισε η κ. Λουαζό.

«Εάν όχι με διάλογο και συνεργασία, τότε θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Η αίσθησή μου είναι ότι για την ώρα δεν έχουμε τις ίδιες αξίες με το τουρκικό καθεστώς. Και για αυτό το λόγο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έχουνε ανασταλεί. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι ίσως δεν έχουμε και τα ίδια συμφέροντα αναφορικά με την ασφάλεια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από