Επικίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία της εταιρείας θεωρεί το TikTok η Amazon η οποία, σύμφωνα με e-mail που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (10/07), τους απαγορεύει να το χρησιμοποιούν σε συσκευές που έχουν πρόσβαση στην εταιρική αλληλογραφία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα προς τους εργαζόμενους της Amazon αναφέρει το εξής:

«Λόγω κινδύνων ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον σε κινητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Amazon. Εάν έχετε TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το καταργήσετε έως τις 10 Ιουλίου για να διατηρήσετε πρόσβαση μέσω κινητού στο e-mail της Amazon».

Στο e-mail αναφέρεται, επίσης, ότι επιτρέπεται η χρήση της εφαρμογής TikTok από το πρόγραμμα περιήγησης σε φορητό υπολογιστή της Amazon.

Πάντως, εκπρόσωπος της Amazon, σύμφωνα με το «Recode», υποστήριξε:

«Το σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα σε ορισμένους από τους υπαλλήλους μας στάλθηκε κατά λάθος. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις πολιτικές μας αυτή τη στιγμή όσον αφορά το TikTok».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε την Τρίτη (07/07), ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση πρόσβασης στην εφαρμογή TikTok λόγω ανησυχιών περί απορρήτου.

Η κινεζική κυβέρνηση κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κυβερνητικούς μηχανισμούς ώστε να ασκούν πίεση στις κινεζικές εταιρείες.

Το TikTok είναι εφαρμογή για τη δημιουργία και παρακολούθηση σύντομων βίντεο, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, και κυκλοφόρησε το 2018 αποκτώντας γρήγορα παγκόσμια δημοφιλία.