To πολυαναμενόμενο βιβλίο της Μέρι Τραμπ, ανιψιάς του Ντόναλντ Τραμπ, θα εκδοθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο, μετά τη δικαστική απόφαση που επιτρέπει στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster να συνεχίσει τη διαδικασία έκδοσης, την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο οι δικηγόροι του αμερικανού προέδρου. Το βιβλίο «Υπερβολικά πολύ και ποτέ αρκετό: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο» θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδότη.

Η δικαστική απόφαση ήρε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για τον εκδότη αλλά όχι και για την ίδια τη Μέρι Τραμπ που ακόμα βρίσκεται στα δικαστήρια. Στο μεταξύ, ο εκδοτικός οίκος δημοσιοποίησε το εξώφυλλο και ένα δελτίο Τύπου που υπόσχεται λεπτομερή περιγραφή της ψυχοδομής του Ντόναλντ Τραμπ. «Από αυτό το εκρηκτικό βιβλίο», αναφέρει, «μαθαίνουμε πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανέπτυξε αυτές τις στρεβλωμένες συμπεριφορές και αξίες», όπως το ότι «η απιστία είναι τρόπος ζωής», το να «αποθαρρύνεται η ανάληψη ευθυνών για τις αποτυχίες» και ότι «χαρακτηριστικά όπως η συμπόνια, η καλοσύνη και η αρτιότητα γνώσεων τιμωρούνται».

Στο οπισθόφυλλο αναφέρεται ότι «ο Ντόναλντ μοιάζει με τρίχρονο παιδί: ανίκανος να μεγαλώσει, να μάθει ή να αναπτυχθεί, αδύναμος να ελέγξει τα συναισθήματά του, να μετριάσει τα ξεσπάσματά του ή να απορροφήσει και να συνθέσει πληροφορίες». Αναφέρεται επίσης ότι ο Ντόναλντ φοβόταν υπερβολικά την απόρριψη του πατέρα του και αυτό ήταν κάτι που τον ακολουθούσε μέχρι τη στιγμή που εκείνος αρρώστησε. Το βιβλίο έχει εκτοξευθεί στην πρώτη θέση των μπεστ-σέλερς, βάσει προπωλήσεων, καθώς όλοι περιμένουν τα οικογενειακά μυστικά που έχει υποσχεθεί η συγγραφέας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Ενα από αυτά, στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί η συγγραφέας είναι ότι ο Ντόναλντ «απομάκρυνε από το περιβάλλον του και κορόιδευε δημόσια» τον πατέρα του Φρεντ Τραμπ, όταν εκείνος προσβλήθηκε από Αλτσχάιμερ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει στην ιστοσελίδα Axios ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και πως δεν επιτρέπεται στην ανιψιά του να γράψει το βιβλίο αυτό επειδή υπέγραψε σύμφωνο εμπιστευτικότητας το 2001, έπειτα από έναν κληρονομικό διακανονισμό. Η Μέρι Τραμπ δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν δεσμεύεται από εκείνο τον διακανονισμό επειδή ο Ντόναλντ και τα αδέλφια του (δηλαδή οι θείοι της) της είπαν ψέματα για την αξία των οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων.

Η 55χρονη Μέρι Τραμπ, είναι κλινική ψυχολόγος, ιδιότητα που της προσδίδει εγκυρότητα καθώς και μια μοναδική ικανότητα να ψυχαναλύσει τον θείο της. Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε ο Ντόναλντ, κάνει λόγο για μια μητέρα που ήταν άρρωστη και έναν πατέρα, μεγιστάνα των ακινήτων, που παρέμεινε αφοσιωμένος στη δουλειά του και που «απαιτούσε τυφλή υπακοή, τίποτα άλλο». «Η παιδική κακοποίηση, υπό μια έννοια, είναι θέμα του «Υπερβολικά πολύ και ποτέ αρκετό»», γράφει. «Ο Ντόναλντ υπέφερε από ελλείψεις που τον στιγμάτισαν για μια ζωή».

Η ανιψιά του αμερικανού προέδρου έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή της στην πολιτική του καριέρα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποτέλεσε τη βασική πηγή για τις αποκαλύψεις των New York Times σχετικά με τις φορολογικές υποθέσεις της οικογένειας Τραμπ, μια σειρά άρθρων που τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το εάν ο Τραμπ πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τα φορολογικά του αρχεία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον σε λίγες ημέρες.

Μιλώντας στο CNN ο Τεντ Μπούτρους, δικηγόρος της Μέρι Τραμπ, κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι έχει εξαπολύσει «μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου», με μια σειρά νομικών μέτρων εναντίον της έκδοσης του βιβλίου της.