Η Ερέτρια παραμένει ανάστατη καθώς η σύλληψη καθηγητή για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία που παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις κι επεξεργάζεται τις σοκαριστικές πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Γονείς μαθητών, γείτονες του εκπαιδευτικού αλλά και πρώην μαθητές του, δεν μπορούν να κρύψουν την έκπληξη και την οργή τους.

Το μεσημέρι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 51χρονος καθηγητής πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

«Δεν είχα ακούσει τίποτα, το μάθαμε χθες…»

«Δεν μας είχε δείξει κάτι τέτοιο, πέσαμε όλη η κοινωνία από τα σύννεφα, δεν νομίζω πως το περίμενε κανείς…»

Τα μέτρα στα δικαστήρια Χαλκίδας ήταν δρακόντεια από νωρίς, ώστε ο εκπαιδευτικός να μην βρεθεί απέναντι στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Δύο ώρες κράτησε η απολογία του δασκάλου. Τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

«Δεν ξέραμε τίποτα».

«Το καταδικάζω απόλυτα, όχι μόνο εγώ, όλη η κοινότητα εδώ»

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους που τον γνώριζαν. Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS η μητέρα παιδιών που τον είχαν στο παρελθόν δάσκαλο, πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό που εμφανιζόταν ως ήσυχος οικογενειάρχης.

«Τον γνωρίζω. Όταν το μάθαμε πέσαμε όλοι από τα σύννεφα δεν φαινόταν τέτοιος άνθρωπος, ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Η σύλληψή του, προκάλεσε ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, ο δάσκαλος εργαζόταν στο παρελθόν σε πασίγνωστο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Τώρα όλοι ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση για να μάθουν τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης…

«Ήταν πάρα πολύ φιλικός απέναντί μας, στα παιδιά. Μας μιλούσε. Αν τα παιδιά τσακώνονταν προσπαθούσε να τα συνετίσει».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Δευτέρα όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος, διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό και πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η καταγγελία ευσταθούσε…

«Δεν μπορούσαμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο, που δεν είναι καν από εδώ έτσι, δεν είναι από την Ερέτρια. Ήρθε σαν δάσκαλος εδώ, τον γνωρίσαμε, ήταν Κύριος».

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη 14χρονη μαθήτρια. Η σύλληψή του, έγινε απ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού.

«Η μικρή από ότι ξέρω πήγαινε στο δημοτικό, τώρα αν είχανε σχέσει από το δημοτικό, δεν ξέρω…».

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Ερέτριας

Δεν μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους οι κάτοικοι της Ερέτριας. Όλοι έκαναν λόγο για ένα άνθρωπο με θεσμικό κιόλας ρόλο, ιδιαίτερα γνωστό, και στην κοινωνία και στους γονείς. Άνθρωπο υπεράνω υποψίας, γλυκομίλητο, πολύ κοντά στα παιδιά.

«Σαν χαρακτήρας ήταν ευγενικός, φιλικός, δεν περίμενε κανείς ότι θα ακουστεί κάτι τέτοιο γι αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά. Πολύ μορφωμένος, βοηθούσε πολύ τα παιδιά. Είχε δικά του βιβλία, προσπαθούσε να τους μεταδώσει τις γνώσεις. Ήταν ανοιχτόμυαλος».

«Πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος, μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα. Αν τον γνωρίζατε θα καταλαβαίνατε…»