Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλάνα.

Δεν είναι υπερβολή άλλωστε η πεποίθηση πολλών ότι πολλές από τις ταινίες στις οποίες έγραψε μουσική δεν θα ήταν τόσο σπουδαίες αν απουσίαζε η ιδιοφυΐα του.

Πέρασαν δεκαετίες και πάνω από 500 ταινίες για να βραβευτεί ο Μορικόνε με ένα Όσκαρ και αυτό έγινε σε μια ιδιαίτερη βραδιά, στην απονομή το 2007. O Μορικόνε τιμήθηκε «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001.

Ο Κλιντ Ίστγουντ, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με την μουσική του τον κάλεσε στη σκηνή και ανέλαβε να μεταφράσει τις ευχαριστίες του πάντα σεμνού Μορικόνε. Οι δυο τους στη σκηνή των Όσκαρ και στο μυαλό όλων ερχόντουσαν δεκάδες ταινίες που ο ένας με ταλέντο του έντυνε εξαιρετικές σκηνές στις οποίες ο άλλος είχε δώσει τον καλύτερο εαυτό, δημιουργώντας και οι δύο μαζί σχολή στην πορεία του κινηματογράφου.

Μισητοί 8

Το πρώτο Όσκαρ αποκλειστικά για ταινία ήρθε όμως το 2016 για τους «Μισητούς 8» του Ταραντίνο και με αυτό ο Μορικόνε έγινε -μέχρι τότε- ο μεγαλύτερος ηθοποιός που πήρε Όσκαρ σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ένιο Μορικόνε ανεβαίνει υποβασταζόμενος στη σκηνή την ώρα που όλοι οι θεατές χειροκροτούν όρθιοι τον άνθρωπο που έκανε το soundtrack τέχνη υψηλών προδιαγραφών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από