Καθώς το Περού αρχίζει να χαλαρώνει τα αυστηρά μέτρα κατά του κοροναϊού το μεγαλύτερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της χώρας άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη, αλλά αυτή τη φορά ως παντοπωλείο.

Αντί να ετοιμάζει κοκτέιλ στο μπαρ ή να χορεύει στην σκηνή, το διάσημο προσωπικό του ValeTodo Downtown, που αποτελείται αποκλειστικά από drag queens θα πουλάει καθημερινά προϊόντα οικιακής χρήσης στους πελάτες. Ο χώρος ανοίγει ξανά ως παντοπωλείο σε μία προσπάθεια των ιδιοκτητών να επιβιώσει η επιχείρηση καθώς τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης κρατούν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κυβέρνηση του Περού θα άρει τα μέτρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας στις αρχές Ιουλίου, αλλά θα διατηρήσει τα σύνορα κλειστά. Το ίδιο θα ισχύσει για τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ.

Το lockdown αποδείχθηκε τεράστιο πλήγμα για τους 120 υπαλλήλους της επιχείρησης, όπως η βασίλισσα του χώρου Belaluh McQueen. Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καραντίνα. Οι νύχτες πλέον δεν σήμαιναν χορός στην πίστα του κλαμπ.

«Ήμουν σε κατάθλιψη επειδή έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτή την τέχνη εδώ και χρόνια, αλλά έπρεπε όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες προκλήσεις», δήλωσε η McQueen. Τώρα η βασίλισσα του drag show στο κλαμπ επέστρεψε στη δουλειά ως υπάλληλος παντοπωλείου, φορώντας κοστούμι με πούλιες, ψηλά τακούνια και μάσκα. Στο παντοπωλείο βέβαια θα υπάρχει και ένας DJ που θα παίζει μουσική.

«Έχουμε μια νέα ευκαιρία για εργασία» λέει η McQueen. Το κέντρο μετανομάστηκε σε Downtown Market και είναι σήμα κατατεθέν για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Παλαιότερα ερχόμουν εδώ για να χορέψω και να περάσω καλά, αλλά τώρα ερχόμαστε για να ψωνίσουμε», είπε η Alexandra Herrera.

Η γενική διευθύντρια του κλαμπ, Claudia Achuy, δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε σημαντικά τη νυχτερινή ζωή της Λίμα. Έτσι επέλεξε να αλλάξει το κλαμπ σε παντοπωλείο διατηρώντας όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης. «Αν είχαμε μείνει μόνο ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δεν θα είχαμε εργασία», δήλωσε. Το Περού είναι η πιο πληγείσα χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από