Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την εντυπωσιακή κούρσα στο πρωτάθλημα και χθες βράδυ επικράτησε και του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη με 2-1, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν στο γήπεδο τους την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος.

Οι πειραιώτες είναι ασταμάτητοι και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την εικόνα που βγάζει η ομάδα του και από την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν όλα τα ματς οι παίκτες του.

Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν προπονητή η σωστή νοοτροπία των παικτών και ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά στην διάρκεια της σεζόν από την σοβαρότητα που είχε σε όλα τα παιχνίδια.

Έτσι «χτίζεται» το αήττητο κι έτσι κατακτώνται οι τίτλοι.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να επισημανθεί είναι πως αυτή την στιγμή η διαφορά του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ (οι δύο δικέφαλοι ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση) είναι 22 βαθμοί και οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν τον τίτλο με διαφορά ρεκόρ.

Είναι τέτοια η ανωτερότητα της ομάδας του Πειραιά, που οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μια πανάξια κατάκτηση του τίτλου και μάλιστα με διαφορά που μπορεί και να πλησιάσει τους τριάντα βαθμούς.

Απομένουν πέντε παιχνίδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πλέι οφ και με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν ο Ολυμπιακός και οι δύο δικέφαλοι είναι πολύ πιθανό η διαφορά ν’αυξηθεί κι αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της ομάδας του λιμανιού.

Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για μια χρονιά ορόσημο για τον Ολυμπιακό και η ανωτερότητα των πειραιωτών απεικονίζεται και στην βαθμολογία. Εκεί που οι ερυθρόλευκοι απολαμβάνουν την κορυφή και οι υπόλοιποι ακολουθούν έτη… φωτός πίσω.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και αυτό ζητάει από τους παίκτες του και ο Πέδρο Μαρτίνς. Όταν οι ερυθρόλευκοι είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας καμιά ομάδα δεν μπορεί να τους… πλησιάσει και αυτό φάνηκε και στην διαδικασία των πλέι οφ.

Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους να παραμείνουν σοβαροί και προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της σούπερ λίγκας γιατί υπάρχει κι άλλο κίνητρο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια… εξωπραγματική διαφορά που μπορεί να ξεπερνά και τους 25 βαθμούς.

Αυτά τα κάνει μόνο ο Ολυμπιακός αλλά για να πετύχουν ένα ακόμα ρεκόρ οι παίκτες του Μαρτίνς, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα πέντε παιχνίδια. Ο Μαρτίνς δεν θέλει καμιά χαλάρωση και είναι δεδομένο πως θα μιλήσει στους παίκτες του στο Ρέντη, ζητώντας να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλα τα ματς.