Περίπου 8.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο αποθηκευμένων σε σκληρούς δίσκους και USB sticks, που είχαν θαφτεί δίπλα στο νεκρό σκυλί του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ανακάλυψαν οι γερμανικές αρχές.

Τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν σε κρησφύγετο του παιδεραστή σε βιομηχανική περιοχή του Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας.

«Δεν έχουμε το σώμα και κανένα μέρος του σώματος του παιδιού, αλλά έχουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε ότι ο ύποπτός μας σκότωσε τη Μαντλίν ΜακΚαν», αποκάλυψε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Ουόλτερς σε αυστραλιανή τηλεοπτική εκπομπή.

Ερωτηθείς εάν κάποια από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν, ήταν του μικρού παιδιού, ο Ουόλτερς είπε: «Προς το παρόν, δεν μου επιτρέπεται να το σχολιάσω, οπότε δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν φωτογραφίες ή δεν υπάρχουν φωτογραφίες της Μαντλίν».

Σημειώνεται πως ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005. Ο ίδιος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν και δεν έχει δεχτεί ακόμα κατηγορίες για την εξαφάνιση ή τον θάνατό της.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν ξανά τις προηγούμενες ημέρες πως έχουν «ισχυρές αποδείξεις» ότι η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή.