Συνεχίζει τα προκλητικά tweets και retweets o Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας σάλο καθώς δεν κρύβει την ανοιχτή του υποστήριξη στο κίνημα της λευκής υπεροχής και την αντίθεσή του στις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού.

Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε retweet ένα βίντεο από ρεπορτάζ του ABC News που απεικονίζει ένα ζευγάρι λευκών να κραδαίνει όπλα, απειλώντας διαδηλωτές στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το σπίτι της δημάρχου για να ζητήσουν την παραίτησή της.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει το άγνωστο ζευγάρι να στέκεται έξω από το σπίτι του την ώρα της κινητοποίησης.

Η γυναίκα απεικονίζεται να επιδεικνύει το όπλο της στο πλήθος ενώ ο άνδρας της κρατάει ένα τουφέκι. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης προέτρεψαν το πλήθος να τους αγνοήσει.

Το retweet υπέρ της «λευκής δύναμης» που διέγραψε ο Τραμπ

Την Κυριακή, ο Τραμπ είχε προκαλέσει σάλο, καθώς μοιράστηκε ένα βίντεο όπου καταγράφεται η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών του και αντιπάλων τους.

Στο βίντεο αυτό, διακρίνεται ένας άνδρας να ουρλιάζει «λευκή δύναμη» («white power»), σύνθημα που χρησιμοποιούν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν έσπευσε να το διαγράψει.

Στα πλάνα διακρίνεται, από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ένας άνδρας που οδηγεί όχημα γκολφ, το οποίο είναι διακοσμημένο με πλακάτ που γράφουν «Trump 2020» και «America First» και στον οποίο φωνάζουν διαδηλωτές αποκαλώντας τον «ρατσιστή».

«Λευκή δύναμη», τους απαντά εκείνος δύο φορές.

«Λευκή δύναμη, λευκή δύναμη. Το ακούσατε αυτό;» αντιδράει ένας από τους διαδηλωτές.