Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κίνηση του Βασίλη Νουλέζα, συνηγόρου υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης για την απαγωγή της 10χρονης, να αγοράσει ένα δώρο στο κορίτσι.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη στάση του, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νουλέζας έκανε λόγο για «ανθρώπινη και αυθόρμητη πρωτοβουλία».

«Δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητα δικονομική. Έχει έναν συμβολισμό, ότι πάνω απλό την σφοδρή αντιδικία πολιτική αγωγή και συνηγόρου υπεράσπισης, να έρθει μια εκεχειρία» δήλωσε ο Βασίλης Νουλέζας.

«Η πρόθεσή μου αυτή δεν υποκρύπτει καμία σκοπιμότητα» εξήγησε και συμπλήρωσε πως «ήταν ένα μήνυμα σεβασμού. Σέβομαι τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση όλων. Δεν πρέπει να ταυτίζομαι με την εντολέα μου. Το έκανα για να δείξω ότι υπεράνω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, είναι η ανθρώπινη».

Αναφορικά με τον λόγο της δημοσιοποίησης της εν λόγω πράξης ο κ. Νουλέζας υπογράμμισε πως «αν έσφαλα που το δημοσιοποίησα θα με κρίνει ο κόσμος».

Ωστόσο τόνισε πως «το να ισοπεδώνουμε τα πάντα, δικηγόρους, τεκμήρια αθωότητας, την ψυχή ενός κοριτσιού. Να πυροβολούμε τον συνήγορο υπεράσπισης είναι άδικο».

Τέλος κάλεσε σε κινητοποίηση «την πολιτεία και την κοινωνία να ανοίξει έναν λογαριασμό στήριξης για την μικρή. Ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους εμάς».