Εντολή να απομακρυνθούν χιλιάδες αυτοκόλλητα με την ένδειξη «Μην κάθεστε εδώ, παρακαλώ!» από θέσεις του Bank of Oklahoma Center (BOK) έδωσαν οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, πριν την πολυαναμενόμενη συγκέντρωση στην Τάλσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, για τη συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου, η διεύθυνση του γηπέδου είχε αγοράσει 12.000 αυτοκόλλητα με στόχο να μείνουν κάποιες κενές θέσεις μεταξύ των παριστάμενων, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και του σχεδίου προστασίας κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο, την ημέρα της συγκέντρωσης κι ενώ τα αυτοκόλλητα είχαν τοποθετηθεί -όπως αναφέρει το CNN– σε σχεδόν μία παρά μία θέση στην αρένα χωρητικότητας 19.000 ανθρώπων, το επιτελείο του Τραμπ είπε στη διοίκηση να τα απομακρύνει.

Απέφυγε να πάρει θέση

Ο Tim Murtaugh, διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας του Τραμπ, δεν σχολίασε την απομάκρυνση των ενημερωτικών στίκερς. Αντ’ αυτού έκανε λόγο για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την εκδήλωση.

«Η συγκέντρωση έγινε με πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις ασφαλείας των ντόπιων. Επιπλέον, οι παριστάμενοι υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους, πήραν μάσκες προσώπου και είχαν πρόσβαση σε αντισηπτικά χεριών» δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το CNN, τα στίκερς αφαιρέθηκαν από τις θέσεις του γηπέδου προτού ο κόσμος αρχίσει να μπαίνει στο χώρο.