Έφυγε από τη ζωή o διάσημος αμερικανός σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ, σε ηλικία 80 ετών και έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Ο Τζόελ Σουμάχερ με μια ματιά

Ο Τζόελ Σούμαχερ γεννήθηκε το 1939 στην Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής κοστουμιών για σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν και ο Χέρμπερτ Ρος.

Αφού εργάστηκε αρχικά στη βιομηχανία της μόδας, συνειδητοποίησε ότι η αληθινή του αγάπη ήταν η δημιουργία ταινιών.

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ξεκίνησε τη δουλειά του ως σχεδιαστής κοστουμιών σε ταινίες του Γούντι Άλεν, μεταξύ άλλων.

Το πρώτο σενάριο του Σουμάχερ ήταν για το μουσικό δράμα Sparkle το 1976.

Έγραψε επίσης τα σενάρια για την ταινία του 1976 Car Wash, το The Wiz του 1978 και μια σειρά από άλλες μικρές επιτυχίες. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ήταν «Η γυναίκα που ζαρώνει» (The Incredible Shrinking Woman) το 1981, με πρωταγωνίστρια τη Λίλι Τομλίν.

Το βιογραφικό του ως σκηνοθέτης περιλαμβάνει σειρά γνωστών και επιτυχημένων ταινιών, όπως «St. Elmo’s Fire», «The Lost Boys», «Flatliners», «Falling Down», τις κινηματογραφικές διασκευές των μυθιστορημάτων του Τζον Γκρίσαμ «The Client» και «A Time to Kill», «Batman Forever», «Batman and Robin», «8MM», «Tigerland», «Phone Booth», «Veronica Guerin» και «The Phantom of the Opera».

Το 2010, ο Τζόελ Σούμαχερ μετέφερε στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Twelve» του Νικ ΜακΝτόνελ.