Νέα προθεσμία προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τρίτη, ζήτησε και πήρε από την 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της ανήλικης από την Κάτω Τούμπα.

Η κατηγορούμενη επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία, επικαλούμενη – όπως έγινε γνωστό – λόγους υγείας. Αυτή ήταν και η αιτία που μεταφέρθηκε το προηγούμενο 24ωρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός της.

Η μεταγωγή της στα δικαστήρια έγινε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί τη μετέφεραν από την πίσω είσοδο του μεγάρου και την οδήγησαν στον 1ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας. Ύστερα από μια ώρα παραμονής και αφού έλαβε τη νέα προθεσμία επέστρεψε στα κρατητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης αναμένεται να ζητήσει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος της 33χρονης.

Τις επόμενες ενέργειες υπεράσπισης της μικρής Μαρκέλλας που απήχθη από την 33χρονη στην Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες, ανέλυσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού, Αλέξης Κούγιας, στο MEGA.

Ο κ. Κούγιας γνωστοποίησε ότι θα ζητήσουν διεύρυνση της κατηγορίας με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης, καθώς «όταν χορηγείς σε ένα παιδί τόσο βαριά δόση ναρκωτικών, περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να πεθάνει. Αυτό λέγεται απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο»

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε, ότι θα αργήσει να λάβει γνώση και αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου, «να μη θεωρείται ότι διαχέουμε εμείς στοιχεία που έχουν διαρρεύσει για την υπόθεση».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυκλώματος παιδεραστίας, επισήμανε ότι «είναι μια υποψία που πρέπει να ερευνήσουμε», ενώ τόνισε το ότι πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο σκληρό δίσκο και στο τηλέφωνο της 33χρονης, μια και «τα ευρήματα θα δώσουν κορυφαία στοιχεία».

Τέλος, σχετικά με την επιμέλεια του μικρού παιδιού, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος επιμελητής από τους γονείς. Αν δεν υπάρχουν φυσικοί γονείς, η επιμέλεια πρέπει να δίδεται σε συγγενικό περιβάλλον. Δεν μεγαλώνουν τα παιδιά σε ιδρύματα. Οι εισαγγελείς δίνουν τα παιδιά σε ιδρύματα όταν υπάρχει αδιέξοδο».

Τσούκαλης: Συγκλονιστική ιστορία

Tην εκτίμηση ότι η υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας θα φέρει στο φως κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξέφρασε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μια συγκλονιστική ιστορία, γιατί δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα και αυτό είναι αποτέλεσμα των διωκτικών αρχών. Ενδεχομένως να έχουμε εκπλήξεις που δεν τις φανταζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης προσθέτοντας ότι «φοβάμαι ότι έχουμε παρακλάδια σε παιδική πορνογραφία».

Ο ίδιος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα για την 33χρονη που κατηγορείται για βιασμό και πορνογραφία στοιχειοθετώντας την άποψη του.

«Μια κοπέλα που εκδιδόταν πώς βρέθηκε με τόσα χρήματα; Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ξόδευε πολλά χρήματα; Και μάλιστα μετρητά;» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής και συμπλήρωσε «γιατί κατέστρεψε το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ της;» υπογραμμίζοντας ότι  «σίγουρα είχε κάτι να κρύψει. Δε θα τα κατέστρεφε αν δεν υπήρχαν στοιχεία».