Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διαρροές, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στοιχείων κατά το στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης από την Κάτω Τούμπα, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του προϊσταμένου της Στέφανου Ζαρκαντζιά θα διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα που αφορούν την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να επικεντρωθεί στη δημοσιοποίηση ευρημάτων των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στην ανήλικη.

Είχε προηγηθεί πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας, για τυχόν επιλήψιμες πράξεις δικηγόρων σε σχέση με την ίδια υπόθεση.

Κούγιας: Δε διαχέουμε εμείς στοιχεία που έχουν διαρρεύσει

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο MEGA, γνωστοποίησε ότι θα ζητήσουν διεύρυνση της κατηγορίας με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 33χρονης, καθώς «όταν χορηγείς σε ένα παιδί τόσο βαριά δόση ναρκωτικών, περνάει από το μυαλό σου ότι μπορεί να πεθάνει. Αυτό λέγεται απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο».

Παράλληλα, υπογράμμισε, πως από τις ενέργειές της, η 33χρονη μάλλον έχει προβεί ξανά σε ανάλογες πράξεις.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η 33χρονη «λέει τερατώδη ψέματα, τα οποία θα τα βρει μπροστά της», ενώ αντιτάχθηκε σφοδρά στην υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης.

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μόνη της και δεν έχει συνεργό και ότι ήταν θεάρεστο έργο αυτό που έκανε. Δοκιμάζεται η κοινή λογική με όσα λένε» τόνισε.

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε, ότι θα αργήσει να λάβει γνώση και αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου, «να μη θεωρείται ότι διαχέουμε εμείς στοιχεία που έχουν διαρρεύσει για την υπόθεση».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυκλώματος παιδεραστίας, επισήμανε ότι «είναι μια υποψία που πρέπει να ερευνήσουμε», ενώ τόνισε το ότι πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο σκληρό δίσκο και στο τηλέφωνο της 33χρονης, μια και «τα ευρήματα θα δώσουν κορυφαία στοιχεία».

Τέλος, σχετικά με την επιμέλεια του μικρού παιδιού, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος επιμελητής από τους γονείς. Αν δεν υπάρχουν φυσικοί γονείς, η επιμέλεια πρέπει να δίδεται σε συγγενικό περιβάλλον. Δεν μεγαλώνουν τα παιδιά σε ιδρύματα. Οι εισαγγελείς δίνουν τα παιδιά σε ιδρύματα όταν υπάρχει αδιέξοδο».