Οι ανάσες της τέχνης συνεχίζονται έστω και με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Την Παγκόσμα Ημέρα Μουσικής δηλαδή την Κυριακή 21 Ιουνίου η οnline σκηνή του SNFestival RetroFuture ανοίγει και υποδέχεται κορυφαίους Έλληνες και διεθνείς τραγουδιστές, DJ και συγκροτήματα: Burna Boy, Low, ΜΕΛΙSSES, Στέρεο Νόβα, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Choir! Choir! Choir! και Κωστής Μαραβέγιας, DJDecay και DJsets (ξανά) δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μας προσκαλούν, όσο μακριά κι εάν είμαστε μεταξύ μας, να ζήσουμε όλοι μαζί την ένταση της στιγμής, με έναν διαφορετικά μαγικό τρόπο.

Στο πλαίσιο του SNFestival RetroFuture διοργανώνεται και το SNF Conference ,  όπου ο άνθρωπος που αποκαλούν «συνείδηση» της Silicon Valley , συζητά με έναν ερευνητή της τεχνητής νοημοσύνης και έναν γιατρό-κοινωνιολόγο που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων του Time. To SNF Conference, θα συγκεράσει συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19, προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Συμμετέχουν περισσότεροι από 20 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, όπως oι Blaise Aguera y Arcas, αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, Tristan Harris, πρόεδρος του Center for Humane Technology, Stuart Russel, καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Νικόλας Χρηστάκης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρώπινης Φύσης στο Πανεπιστήμιο Yale, και άλλοι.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  σε αυτή την  διαδικτυακή συνάντηση  εξετάσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.

Ο Garry Kasparov, γνωστός κι ως καλύτερος σκακιστής όλων των εποχών, εμφανίζεται στην οθόνη   μαζί με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár, για να εξετάσουν πώς έχει επηρεάσει η τεχνολογία τον ανταγωνισμό στο σκάκι και όχι μόνο.

Μια ωραία στιγμή της ψηφιακής αυτής γιορτής είναι η ξενάγηση στο εργαστήριο του εμβληματικού καλλιτέχνη και σκηνοθέτη William Kentridge, καθώς και η δραματοποιημένη αφήγηση του Oιδίποδα Τυράννου, από το Theater ofWar Productions, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wrightκαι John Turturro. Παράλληλα, τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν μας, ζωντανεύουν στο SNFestival RetroFuture, μέσα από την αφήγηση τωνηθοποιών Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry από τη σειρά Selected Shorts.

Οι stand-up comedians Γιώργος Χατζηπαύλου, Λάμπρος Φισφής, Άγγελος Τσαρούχας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη θα προσφέρουν δυνατές στιγμές γέλιου.  Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 21:30, θα  πραγματοποιηθεί ο αγώνας 5 χιλιομέτρων Virtual SNF Run.

Περισσότερες πληροφορίες, στο SNFestival.org #SNFestival