Συνελήφθη η γυναίκα που άρπαξε την Μαρκέλλα την περασμένη Πέμπτη, λίγα μέτρα μακριά από το σχολεία της, όταν το μικρό κορίτσι είχε σχολάσει και κατευθυνόταν προς το σπίτι του στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από αναζητήσεις ημερών η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη της κοκκινομάλλας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr η γυναίκα συνελήφθη στην στην παραλία της Κατερίνης.

Σημειώνεται πως η 10χρονη Μαρκέλλα είχε αναγνωρίσει πριν μερικές μέρες την κοκκινομάλλα που φέρεται να την άρπαξε.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο της γυναίκας-μυστήριο

Προς το παρόν το κίνητρο της πράξης της παραμένει αδιευκρίνιστο. Ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις η γυναίκα αναγνωριστεί και δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής περισσότερα για την ταυτότητα της γυναίκας δεν έχουν γίνει γνωστά.

Την ίδια ώρα, η 10χρονη παραμένει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη όπου προσπαθεί να συνέλθει ψυχικά και σωματικά, καθώς όπως έγινε γνωστό, ανιχνεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό της.

Ειδικότερα με βάση τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, στον οργανισμό της ανήλικης ανιχνεύτηκαν φαρμακευτικές ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών -το λεγόμενο «speedball»- τα οποία όμως δρουν ανεξάρτητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στην 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Αναζητούσαν την ύποπτη και εκτός Θεσσαλονίκης

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα και την κράτησε επί 44 ώρες πριν την αφήσει κοντά σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς, όπου βρέθηκε από περίοικο, είχαν ενταθεί.

Όπως είχε γίνει γνωστό οι αστυνομικές έρευνες στρέφονταν και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξεταζόταν η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που φέρεται να είναι πίσω από την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια. Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

 Τι λέει η ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών

Η ιατροδικαστής η οποία συμμετέχει στην ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη μίλησε σχετικά με τον εντοπισμό των ουσιών στον οργανισμό της ανήλικης, τονίζοντας πως «είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης».

Ειδικότερα, η Ελένη Ζαγγελίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», συμπλήρωσε η κ. Ζαγγελίδου.

Γιαννόπουλος: Οι οικείοι της Μαρκέλλας γνωρίζουν τι συνέβαινε

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε  ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε κοκτέιλ ηρεμιστικών και κοκαϊνης.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος αρχικά στις καταγγελίες που γίνονται στο Χαμόγελο του Παιδιού, τόνισε πως ενώ γίνονται πολλές καταγγελίες για σωματική κακοποίηση παιδιών, οι αντίστοιχες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση είναι πολύ λιγότερες, γεγονός που αποδίδεται στην σιωπή που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Σημείωσε δε, πως ακόμη και αν προκύψουν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης για την 10χρονη Μαρκέλλα αυτό δεν θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για να προφυλαχθεί το παιδί.

Η απαγωγή της Μαρκέλλας, εκτίμησε εξάλλου ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έγινε από τρίτους αλλά από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της 10χρονης Ιωάννας.

Προσέθεσε πως η εισαγγελία και η αστυνομία κάνουν πολύ καλά που δεν επιτρέπουν στους συγγενείς να έρθουν σε επαφή με την Μαρκέλλα στο νοσοκομείο, διότι σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι συγγενείς απειλούν παιδιά να μην καταθέσουν πράγματα επιβαρυντικά για εκείνους.