Σοκ προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι στον οργανισμό της μικρής Μαρκέλλας βρέθηκαν «κοκτέιλ» ναρκωτικών.

Η 10χρονη παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η ιατροδικαστής η οποία συμμετέχει στην ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη μίλησε σχετικά με τον εντοπισμό των ουσιών στον οργανισμό της ανήλικης, τονίζοντας πως «είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης».

Ειδικότερα, η Ελένη Ζαγγελίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε».

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», συμπλήρωσε η κ. Ζαγγελίδου.

Και εκτός Θεσσαλονίκης οι αστυνομικές έρευνες

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα του grtimes.gr.

Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, ωστόσο, προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Γιαννόπουλος: Οι οικείοι της Μαρκέλλας γνωρίζουν τι συνέβαινε

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε  ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε κοκτέιλ ηρεμιστικών και κοκαϊνης.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος αρχικά στις καταγγελίες που γίνονται στο Χαμόγελο του Παιδιού, τόνισε πως ενώ γίνονται πολλές καταγγελίες για σωματική κακοποίηση παιδιών, οι αντίστοιχες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση είναι πολύ λιγότερες, γεγονός που αποδίδεται στην σιωπή που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Σημείωσε δε, πως ακόμη και αν προκύψουν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης για την 10χρονη Μαρκέλλα αυτό δεν θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για να προφυλαχθεί το παιδί.

Η απαγωγή της Μαρκέλλας, εκτίμησε εξάλλου ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έγινε από τρίτους αλλά από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της 10χρονης Ιωάννας.

Προσέθεσε πως η εισαγγελία και η αστυνομία κάνουν πολύ καλά που δεν επιτρέπουν στους συγγενείς να έρθουν σε επαφή με την Μαρκέλλα στο νοσοκομείο, διότι σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι συγγενείς απειλούν παιδιά να μην καταθέσουν πράγματα επιβαρυντικά για εκείνους.

«Μια ανάσα από τη σύλληψη»

Στην εκπομπή μίλησε η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του αδερφού της Μαρκέλλας, ο οποίος ζήτησε την επιμέλεια της 10χρονης. Η κ. Ανάσογλου σημείωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το δράστη της απαγωγής, εκτίμησε όμως ότι οι αρχές γνωρίζουν τα πάντα και «απέχουμε μια ανάσα από τη σύλληψη».

Η ίδια τόνισε ότι το θέμα των ναρκωτικών το έμαθε ο αδερφός της Μαρκέλλας από τα μέσα ενημέρωσης και σοκαρίστηκε.

Αναφερόμενη στην έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της 10χρονης τόνισε: «Aν υπάρχει θέμα παραμέλησης από την ασκούσα την επιμέλεια, τότε υπάρχει η υπόλοιπη οικογένεια» για να αναλάβει την επιμέλεια.

«Να μιλήσουν γιατί γνωρίζουν τι συνέβαινε»

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε πως το Χαμόγελο του Παιδιού δεν ζήτησε την επιμέλεια του παιδιού, αλλά να γίνει ενδελεχής έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί ποιες θα είναι  οι καλύτερες συνθήκες για το μέλλον του παιδιού.

Έκανε δε σύσταση προς τους οικείους της μικρής Μαρκέλλας που την αγαπούν και την πονούν «να μιλήσουν γιατί γνωρίζουν τι συνέβαινε πριν» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της γυναίκας που πραγματοποίησε την απαγωγή της Μαρκέλλας, με τους αστυνομικούς να γνωρίζουν πλέον ότι έχει βγει εκτός νομού Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση προς τη νότια Ελλάδα.

Παράλληλα, εξετάζεται ένα ακόμα άτομο για την εμπλοκή του στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε τη γυναίκα, ώστε να πετύχει την απαγωγή του κοριτσιού.

Την επιμέλεια της 10χρονης ζητά ο αδερφός της

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα Ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.