Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες των αρχών, οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας, μια υπόθεση που -ευτυχώς- είχε αίσιο τέλος, αφού το κορίτσι βρέθηκε περίπου δυο ημέρες αργότερα.

Μπορεί η μικρή να βρέθηκε, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ δρόμο ώστε… να μπει στο συρτάρι. Η μικρή Μαρκέλλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναγνώρισε τη γυναίκα που την απήγαγε την περασμένη Πέμπτη. Οι αρχές αναζητούν τη γυναίκα, η οποία αναμένεται να δώσει σημαντικές απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Αυτό όμως είναι μόνο ένα κομμάτι των ερευνών.

Το άλλο κομμάτι αφορά περιβάλλον της 10χρονης, το οποίο μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το voria.gr, αναμένεται να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το ανήλικο παιδί, οι σχέσεις του με την οικογένειά του, το σχολείο του και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά του.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο θέμα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως «έχουμε κάτι περίεργο στην υπόθεση της Μαρκέλλας».

«Η Μαρκέλλα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της με ένα υγιές μέλος της οικογένειας»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος στον ANT1 η αστυνομία έχει το κορίτσι υπό την προστασία της «προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή και οποιαδήποτε επιρροή προς το παιδί».

Παράλληλα είπε πως το παιδί είναι καλά στο σώμα, ωστόσο «στην ψυχή του υπάρχει τεράστιο πρόβλημα».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση εξαφάνισης της Μαρκέλλας «έχουμε κάτι περίεργο». Σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «κάποια κατάσταση η οποία είναι παθογενής, η οποία δημιουργεί προβλήματα μέσα στην ψυχή του παιδιού, ειδικότερα περνώντας ο χρόνος, οπότε χρειάζεται φροντίδα».

Μάλιστα, σχετικά με την αναφορά στο Εισαγγελέα Ανηλίκων εξήγησε πως από δω και πέρα η Μαρκέλλα «πρέπει να είναι σταθερά σε κάποια οικογένεια, ή μέλος της οικογένειας που είναι υγιή τα πράγματα για να μπορέσει να συνεχίζει τη ζωή της».

Τέλος, ερωτηθείς για τα παιδιά που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και αν μπορούν να το ξεπεράσουν απάντησε πως «μπορούν να το ξεπεράσουν, αν είναι μια απλή εξαφάνιση». Συμπλήρωσε, δε, πως «μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά» για ένα παιδί, το οποίο θα σκέφτεται πως «όταν κάποτε βρέθηκα σε άσχημη κατάσταση, κάποιοι νοιάστηκαν για εμένα».

Ξεσπάει η γιαγιά της

Όπως είπε η γιαγιά της 10χρονης, η ίδια τη μεγαλώνει και δεν πρόκειται να την αφήσει, ενώ αναφορικά με την εξαφάνιση δεν της είχε αναφέρει τίποτα σχετικά με το αν την είχε πλησιάσει κάποιος στο σχολείο, ενώ πάντα την περίμενε να σχολάσει.

«Τη Μαρκέλλα δεν την αφήνω ούτε στη μάνα της να πάει ούτε πουθενά» δήλωσε χαρακτηριστικά η γιαγιά μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

Αδερφός Μαρκέλλας στο MEGA: Το οικογενειακό περιβάλλον δε θα κριθεί εντάξει

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA ο αδερφός της 10χρονης, Χρήστος Βεράμης, ξεκαθάρισε πως «από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;».

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο κ. Βεράμης.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ, και προσπαθεί να ηρεμήσει».

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που την άρπαξε

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως το κοριτσάκι αναγνώρισε τη γυναίκα που την άρπαξε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής ενώ αρχές την έχουν ταυτοποιήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναζητήσεις, χωρίς όμως ακόμα να έχουν καταφέρει να την εντοπίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της μικρής φαίνεται πως είναι καλή, ενώ δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ που υπέστη.

Γιατί οι αρχές δεν αφήνουν τη μητέρα να δει το παιδί

Απαντώντας στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι αρχές δεν επέτρεψαν στη μητέρα να δει το παιδί παρά μόνο για λίγο, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Σήμερα θα στείλουμε αναφορά, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, στον εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να διερευνήσει από κοινωνικής πλευράς, θα δώσει εντολή για κοινωνική έρευνα όπως σε κάθε περίπτωση ανάλογη, για να διερευνήσει τη ζωή του παιδιού πριν, τώρα και τη ζωή που θα έχει στο μέλλον».