Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βασικής μάρκας BMW θα αρχίσει να κατασκευάζεται στην Κίνα για τις παγκόσμιες αγορές από τα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Eιδικότερα, το BMW Group, με επίκεντρο την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων,  ετοιμάζει να λανσάρει και την ηλεκτρική εκδοχή της Χ3, τη νέα BMW iX3 μέχρι τα τέλη του 2020.

Η κανονική παραγωγή του πρώτου, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της βασικής μάρκας BMW θα ξεκινήσει στην κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα, στα τέλη του καλοκαιριού, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αυτό θα είναι και το πρώτο Sports Activity Vehicle (SAV) με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης .Η BMW iX3 ήδη βασίζεται στην πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, που περιλαμβάνει ένα σύστημα κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα, τα ηλεκτρονικά ισχύος και τη μετάδοση ενσωματωμένα σε ένα κεντρικό κέλυφος.

«Είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώνουμε την πλήρη διαδικασία έγκρισης τύπου για ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην Κίνα και στην Ευρώπη ταυτόχρονα. Το προσωπικό της ομάδας δοκιμών μας διαχειρίστηκε αυτή τη μοναδική πρόκληση με τρομερή αφοσίωση και αποδοτικότητα», δήλωσε ο Arno Keller, επικεφαλής εξέλιξης της BMW iX3. Περισσότερες από 340 ώρες δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων 7.700 και πλέον χιλιομέτρων δοκιμαστικής οδήγησης, έπρεπε να ολοκληρωθούν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Έτσι, η BMW X3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.