Η χθεσινοβραδινή (13/6) ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (0-0) επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη μαθηματική κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του Ολυμπιακού!

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται πλέον μόλις τρεις νίκες για να «κλειδώσουν» τον τίτλο και έχουν μεγάλη ευκαιρία να το καταφέρουν αυτό μόλις από την 4η αγωνιστική των play off! Και 6 αγώνες πριν το φινάλε. Ένα πρωτάθλημα που στην αρχή φαινόταν ότι μπορεί να κριθεί την… τελευταία αγωνιστική, τελικά θα τελειώσει πολύ νωρίτερα.

Τρεις νίκες χρειάζεται λοιπόν ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει μαθηματικά ένα ακόμη πρωτάθλημα και να ολοκληρώσει θριαμβευτικά μία υπέροχη χρονιά στη Super League. Απόψε, βράδυ Κυριακής (14/6, 21:30), η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα υποδεχθεί τον Άρη στο άδειο, λόγω κορωνοϊού, «Γ. Καραϊσκάκης». Αν επικρατήσουν οι Πειραιώτες, τότε η βαθμολογία μετά το πέρας των 2 πρώτων αγωνιστικών των play off θα γράφει: Ολυμπιακός 72, ΠΑΟΚ 53. Η διαφορά δηλαδή θα ανέβει στους 19 βαθμούς.

Εν συνεχεία, με νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό (Καραϊσκάκη) και ΑΕΚ (ΟΑΚΑ), θα «κλειδώσει» και μαθηματικά τον τίτλο. Ό,τι και αν γίνει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Καθώς αν μείνει η διαφορά στους 19 βαθμούς, τότε 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτα. Ούτε με 6/6 νίκες του ΠΑΟΚ, ούτε με 6/6 ήττες του Ολυμπιακού.

Με τον Ολυμπιακό να έχει τη σπουδαία ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλητής μέσα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ, την 4η αγωνιστική της διαδικασίας των play off!