Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της  Ζακύνθου τις εξελίξεις για το έγκλημα στην περιοχή του Αγίου Σώστη που στοίχισε τη ζωή στην 37χρονη και τραυμάτισε τον 53χρονο σύζυγό της.

Το ζευγάρι δέχτηκε τα πυρά των δραστών, οι οποίο επέβαιναν σε μηχανή και ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών, οι επέβαιναν σε μία γκρι μηχανή και άνοιξαν πυρ εναντίον του ζευγαριού, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του.

Οι αρχές συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, ενώ ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρέμειναν και χθες στο σημείο του εγκλήματος. Μάλιστα, έλεγχοι γίνονται και στο λιμάνι, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι δράστες σε περίπτωση που προσπαθήσουν να φύγουν από το νησί. Επίσης, εξετάζεται προσεκτικά και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι σύντομα θα εντοπίσουν τους δράστες.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στην 37χρονη και τον 53χρονο σύζυγό της. Ο επιχειρηματίας σύζυγός της, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες με τη μηχανή του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο μικροσκόπιο το παρελθόν του 53χρονου

Πλέον οι έρευνες των αρχών αναζητούν τα πιθανά κίνητρα των δραστών σε υποθέσεις που στρέφονται στο παρελθόν του 53χρονου. Σύμφωνα με τις αρχές είναι πιθανόν να ήταν αυτός ο στόχος της δολοφονικής επίθεσης.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ προ ημερών, ο 53χρονος στο παρελθόν φέρεται να είχε απασχολήσει την αστυνομία, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, σε βάρος επιχειρηματία, με λεία 550.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση. Πληροφορίες από τοπικά μέσα, αναφέρουν επίσης ότι ο 53χρονος, πριν από αρκετές δεκαετίες, είχε εμπλακεί σε υπόθεση γιάφκας όπλων στην Αθήνα.

Συγκινεί η μητέρα της 37χρονης

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικά είναι τα όσα είπε η μητέρα της συζύγου του 53χρονου, που έχασε τη ζωή της από την επίθεση.

«Ήταν ένας άγγελος, βοηθούσε τον κόσμο συνέχεια. Έξυπνη, καλό παιδί, ψυχούλα. Τα παιδιά ζητούν τη μανούλα τους. Το μάθανε σήμερα» είπε στο Star.

Σε ερώτηση για το αν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης φορούσαν τελικά στολές αστυνομικών, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, η μητέρα της 27χρονης ανέφερε πως, όπως της είπε ο γαμπρός της: «Στην αρχή δεν υποψιάστηκε, αλλά όταν είδε να βγάζουν όπλα έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δυστυχώς… Ήμουν υπερήφανη και για το δυο μου παιδιά, και για τον γαμπρό μου και για το κορίτσι μου».

Αδελφός θύματος: Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου

Ο αδελφός της 37χρονης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε πως οι δράστες είχαν στόχο τον γαμπρό του και τελικά την πλήρωσε η αδελφή του, η οποία δεν έφταιγε σε τίποτα. Όπως είπε, η αδελφή του ήταν πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας της Ζακύνθου και πολύ αγαπητή στο νησί. Πιο αναλυτικά, δήλωσε: «Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου και την πλήρωσε η αδελφή μου, που δεν έφταιγε σε τίποτα.

»Ήταν πολύ καλή αδελφή, σκληρή στη δουλειά της αλλά καλή, σε αντάμειβε. Δεν ενοχλούσε άνθρωπο. Ήμουν και εγώ στη δουλειά εδώ και 15 χρόνια. Είχαν 4 – 5 ξενοδοχεία, δουλειές κάτω στη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σκάφη. Ήταν πολύ καλή με τα παιδιά της. Θα πρέπει να τα αναλάβω από σήμερα εγώ. Τρία παιδιά είχε, δύο κοριτσάκια και ένα αγόρι. Ο γαμπρός μου τη γλίτωσε με τρεις σφαίρες.

»Τον έχουν στο νοσοκομείο του Ρίου. Η αδελφή μου είναι στο νεκροτομείο από χθες. Το λέει όλη η Ελλάδα. Δεν έφταιγε σε τίποτα η αδελφή μου. Πάντα άλλος την πληρώνει. Είχαν βάλει στόχο τον γαμπρό μου. Η αδελφή μου φοβόταν ότι κάτι θα συμβεί».