Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν ένας 28χρονος που έπρεπε να μείνει σε κατ’οικον περιορισμό, έσπασε την καραντίνα, με συνέπεια την έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού στην Φθιώτιδα και την έκθεση ανυποψίαστων πολιτών σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το tvstar.gr η  εντολή της εισαγγελέα δόθηκε το πρωί τη Πέμπτης και μετά την μεγάλη διάσταση του θέματος με τα εννιά θετικά κρούσματα και την διενέργεια δεκάδων ακόμη μοριακών τεστ και την επιβολή καραντίνας σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά στον ιό ή ύποπτα.

Προηγήθηκε επίσκεψη του δημάρχου Λαμίας Ευθύμιου Καραίσκου το πρωί στο γραφείο της εισαγγελέως στο δικαστικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος σε σχέση με όλα τα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την μη εξάπλωσή της.  Επίσης ευχαρίστησε την εισαγγελέα για την έως τώρα συνεργασία τους .

Να θυμίσουμε ότι ο 28χρονος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αφού νόσησε από τον θανατηφόρο ιό όπως και η μητέρα , η γιαγιά και ο παππούς του που ήρθαν από την Αμερική.

Ο 28χρονος φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να μετακινήθηκε ανεξέλεγκτα τόσο στην Αταλάντη όσο και στη Λαμία, λίγες μέρες μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Εισαγγελική έρευνα για τα τελευταία κρούσματα και στον Βόλο

Σημειώνεται πως χτες διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση για τα τελευταία κρούσματα κοροναϊού και στο Βόλο, όπου ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία δεν τήρησε την καραντίνα και ήρθε σε επαφή με κατοίκους της περιοχής.

Το ζευγάρι μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία φέρεται να έσπασε την καραντίνα, επισκέφθηκε τον Βόλο, που ζουν οι γονείς του, συναντήθηκε και με το ζευγάρι Βολιωτών, που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, όπως επίσης και το ηλικίας 2 χρονών παιδί τους.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν, σύμφωνα με το magnesianews. Το ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία, είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες για διασπορά του κοροναϊού.

Η εισαγγελική λειτουργός, ζητά μέσω της Αστυνομίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Ιχνηλάτησης, να πληροφορηθεί, ποιες ήταν οι επαφές των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Επίσης θα ζητηθεί και απ΄το Νοσοκομείο αναφοράς (Πανεπιστημιακό Λάρισας), να βεβαιώσει εγγράφως πόσα άτομα νόσησαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστωθεί, αν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.