Έναν υπάλληλο ο οποίος πιστεύεται ότι ενημέρωσε τον τον Γερμανό παιδόφιλο ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, ότι το τουριστικό οίκημα στο οποίο έμενε η μικρή Βρετανίδα ήταν ανοιχτό και εύκολο για διάρρηξη πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει οι Πορτογάλοι και οι Γερμανοί αστυνομικοί.

Τα όσα τυχόν γνωρίζει ο υπάλληλος αυτός για το βράδυ της 3ης Μαρτίου 2007 όταν και εξαφανίστηκε η Μαντλίν ενδεχομένως να αποδεχθούν καίρια για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των βρετανικών αρχών ο Μπρούκνερ είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία λίγο πριν την ώρα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν χωρίς να έχει γίνει γνωστό για την ώρα αν η συνομιλία αυτή ήταν με τον υπάλληλο που του έδωσε τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικά έγγραφα για την εξαφάνιση της Μαντλίν – Τί είχε δείξει έρευνα στην Ελλάδα για γερμανό ποινικό

Μέχρι την Ελλάδα είχαν εξαπλωθεί οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν.

Όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ αστυνομικοί της Scotland Yard είχε έρθει στη χώρα μας για να συναντήσουν έναν 50χρονο κρατούμενο, που ήταν γερμανικής καταγωγής, όπως και ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, και του οποίου τα ίχνη έχουν πλέον χαθεί.

Ο μάρτυρας κλειδί φέρεται να ήξερε κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση, καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της εξαφάνισης στη Πορτογαλία.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε έγγραφο που ανέφερε ότι «τον Μάιο του 2017 επικοινώνησε με τη βρετανική αστυνομία «ο 50χρονος γερμανικής καταγωγής Χέγκελαρ Μπ. που διαμένει στην Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει στις συγκεκριμένες έρευνες».

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχει δώσει οικειοθελώς και χωρίς χρηματικό ή άλλο αντάλλαγμα στη Μητροπολιτική Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση έχουν διασταυρωθεί και θεωρείται αξιόπιστη πηγή».

Ο 50χρονος, που ζούσε στη Γαλλία είχε συλληφθεί το 2011 στην Ηγουμενίτσα για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Αφρική και φυλακίστηκε το 2015 στα Χανιά. Αποφυλακίσθηκε το 2017 και αμέσως φαίνεται να συναντήθηκε με κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας. Συνέχισε να έχει επαφές με τη Scotland Yard για λίγους μήνες ακόμη μέχρι που αναχώρησε από την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση.