Σε κόντρα βρίσκεται ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τους κατοίκους από το χωριό Σταγιάτες.

Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Αχιλλέας Μπέος εισέβαλε στο χωριό και ειδικότερα στο σχολείο, συνοδεία αστυνομίας.

Ωστόσο η προκλητική του στάση δεν πέρασε χωρίς αντίδραση.

Οι κάτοικοι του χωριού που διαχειρίζονται μόνοι το νερό τους, απάντησαν με γενναιότητα στις ύβρεις του Μπέου.

Οι κάτοικοι στο χωριό Σταγιάτες απάντησαν σε ανάλογο ύφος και έδιωξαν τον δήμαρχο Βόλου κακήν κακώς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος:  «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε μια χούφτα μπαχαλάκηδες να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους. Τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές έχουν ημερομηνία λήξης και η Δημοτική Αρχή κι εγώ θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα όχι μόνο στις Σταγιάτες, αλλά και όπου αλλού εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα από ακραία στοιχεία».

Στην εισβολή του Μπέου και της αστυνομίας στο χωριό, οι κάτοικοι των Σταγιατών έσπευσαν στο χτύπημα της καμπάνας για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα.

Δημοσιεύτηκε από ΑΠΟΔράσης στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

Ωστόσο στα βίντεο αποτυπώνεται η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι δεν ήταν η καλύτερη, με τον ίδιο να απαντά πολλές φορές με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της αστυνομίας άλλαξαν τις κλειδαριές στο σχολείο που λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο, αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανάρτησή τους:

«Πριν λίγα λεπτά στο αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα-περισουσία των κατοίκων! Οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται μέσα στον χώρο και έξω περιφρουρώντας το «σπίτι» τους. Η παρουσία όλο και περισσότερων ανθρώπων είναι απαραίτητη!»

Δημοσιεύτηκε από ΑΠΟΔράσης στις Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020