Άλλοι 743 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοροναϊός μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε έως τις 20:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα, έως τις 3:30 της Τρίτης ώρα Ελλάδας) το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα αυτήν ανέρχεται σε 105.099, ενώ έχουν καταγραφεί 1.809.109 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, όπως δείχνουν οι αριθμοί της Ιατρικής Σχολής της Βαλτιμόρης, οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα σε απόλυτα μεγέθη από την πανδημία του κοροναϊού.

Παγκοσμίως, οι θάνατοι εξαιτίας της λοίμωξης Covid-19 ανέρχονταν σε τουλάχιστον 373.439 έως τις 22:00 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου και με βάση κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολιτείες έχουν, λιγότερο ως περισσότερο, χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Ωστόσο, δεκάδες αμερικανικές πόλεις επιβάλλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για άλλο λόγο: εξαιτίας των διαδηλώσεων και των ταραχών που εξαπλώθηκαν σε όλη σχεδόν τη χώρα μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Μινεάπολη (Μινεσότα).

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)