Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα βρίσκεται η αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές ενδέχεται σήμερα να δείξουν στην 34χρονη τα φωτογραφικά καρέ από τα βίντεο που έχουν επεξεργαστεί στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Οι αρχές ευελπιστούν η κοπέλα να αναγνωρίσει κάποια από τις ύποπτες που έχει στη λίστα της η αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρόεδρο των ειδικών φρουρών Β. Ντούμα η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη της ηθικού αυτουργού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «ωρίμασε η υπόθεση από πλευράς ευρημάτων», μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο και από τα βίντεο.

«Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε κοντά σε συλλήψεις», εκτίμησε.

Η αστυνομία εστιάζει στο φιλικό, συγγενικό και συναισθηματικό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας.

Επίσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μαραγκάκη, η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί ως ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πλάνο που δείχνει τη δράστιδα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλάνο από κάμερα καταστήματος που προσπαθούν να «καθαρίσουν» οι αστυνομικοί, προκειμένου να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της δράστιδος και να την ταυτοποιήσουν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο όγκος δεδομένων που καλούνται να επεξεργαστούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τεράστιος, καθώς πλέον εξετάζονται και τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η μέχρι στιγμής έρευνα για την ταυτότητα του ατόμου που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας, γίνεται σε άτομα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του θύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη ήταν έτοιμη για όλα. «Είχε αποφασίσει να κάνει ζημιά στην 34χρονη, έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις και γι’ αυτό και διέφυγε» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μαρτυρία – κλειδί για την υπόθεση

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε αρχικά το ενδιαφέρον της στη μαρτυρία του 30χρονου πρώην συντρόφου της 34χρονης, με τον οποίο χώρισε πέντε μέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, και μάλιστα είχαν καβγαδίσει.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή τους ξεκίνησε, διότι ανακάλυψε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο αποκάλυπτε, κατά τη γνώμη του, μία άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε ιδιωτικό κατάστημα και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό πριβάλλον της.

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή τη διένεξη και στα 3-4 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτή, τα οποία όμως παρουσίασαν άλλοθι. Και το ίδιο το θύμα, όμως ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται σε αυτή τη διαμάχη». Στην αναφερόμενη, δε, επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο μίλησε για «ανύπαρκτη υπόθεση».