Με αφορμή συνεχόμενες αντιφατικές δηλώσεις των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του κυρίου Μπελαβίλα για την επέκταση του νότιου προβλήτα της κρουαζιέρας που προκαλούν σύγχυση στον Πειραϊκό λαό, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:

«Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά εξακολουθεί να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, το κρυφτό. Όσο κυβερνούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ κρυβόντουσαν και σήμερα πάλι επιλέγουν, κρυπτόμενοι πίσω από γραπτές ανακοινώσεις, να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Η υποκρισία όμως έχει τα όριά της. Αντί να απολογηθούν για την ασυνέπειά τους έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο και να ζητούν τα ρέστα, περνώντας τους Πειραιώτες για ανθρώπους χωρίς μνήμη και μάλιστα για τόσο πρόσφατα γεγονότα.

Ας μας απαντήσει η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά στα εξής απλά:

·      Πού ήταν, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας έλεγε ότι η επένδυση της κρατικής Κινεζικής Cosco είναι εθνικής σημασίας και θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά;

·      Πού ήταν, όταν ο κ. Δρίτσας υπέγραφε ως υποχρεωτική την επένδυση στην κρουαζιέρα;

·      Πού ήταν, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ και Β’ Πειραιά ψήφιζαν τη σύμβαση παραχώρησης του Ο.Λ.Π. στους Κινέζους της COSCO και κατ’ επέκταση μεταξύ άλλων και την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επένδυση στον  προβλήτα;

·      Πού ήταν όλοι αυτοί οι δήθεν ευαίσθητοι; Πρώτα έχτισαν τον πολιτικό τους λόγο για χρόνια πάνω στο Δημόσιο Λιμάνι και όταν ήρθαν τα δύσκολα και υπέγραψαν την ιδιωτικοποίηση ήταν απόντες, όπως πρόσφατα παραδέχτηκε ακόμα και ο ίδιος ο κ. Δρίτσας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις 15/5/2020, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς, μην κατανείμουμε ευθύνες, η επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας δεν ήταν στην επικαιρότητα σε εκείνη τη συζήτηση. Δεν ετέθη ποτέ από πουθενά τότε αυτό το θέμα, όση ευθύνη έχω προσωπική να την αναλάβω, αλλά δεν ήταν στα θέματα που ανέλαβα και εγώ αλλά και η κοινωνία και άλλοι παράγοντες να διαπραγματευτούμε και να θέσουμε».

Με απλά  λόγια, ο επί χρόνια επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Α’ Πειραιά και αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας δεν ασχολήθηκε με τη μεγαλύτερη υποχρεωτική επένδυση του master plan, η οποία μάλιστα θα λάμβανε χώρα στον Δήμο του Πειραιά!!!! Επίσης δηλώνει ευθέως ότι τα θέματα που τίθενται τώρα δεν είχαν τεθεί από κανέναν την κρίσιμη περίοδο.

Τι παραπάνω πρέπει να προσθέσω εγώ;

Ο λαϊκισμός, με τον οποίο πολιτεύτηκαν και εξακολουθούν να πολιτεύονται είναι επικίνδυνος. Η ταραχή μάλλον δεν αφορά λοιπόν το πρόσωπό μου, αλλά τον ίδιο τον κύριο Μπελαβίλα και προφανώς κάποια από τα μέλη του συνδυασμού του, καθώς εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, είπε επακριβώς:

1)«Η απόφαση της Περιφέρειας, κατά την εκτίμησή μας, σε αντίθεση με ό,τι γράφεται από site ή από κινήσεις, πιστεύουμε ότι ήταν μια καλή απόφαση για τον κεντρικό Πειραιά. Και μόνο για αυτόν δυστυχώς».

2)«Κύριε Δήμαρχε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη στάση σας και σε όλες αυτές τις διαδρομές, ήσασταν άψογος».

3)«..Το ίδιο κάναμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σεβασμό στη δημοκρατία και στους θεσμούς. Νηφάλια και ο Δήμαρχος και εγώ εξηγήσαμε τις ενστάσεις μας και εκφράσαμε ελπίζω έτσι το κοινό πνεύμα του Συμβουλίου, τον κοινό τόπο της πόλης».

Σήμερα, όμως, με νέα γραπτή προσωπική του ανακοίνωση με καλεί να παραιτηθώ από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Π. Α.Ε. γιατί όπως ισχυρίζεται δεν μπορεί να είμαι και με τους Κινέζους και με τους Πειραιώτες. Προφανώς πιστεύει ότι το συμφέρον του Ο.Λ.Π. είναι αντίθετο με το συμφέρον των Πειραιωτών.

Βέβαια, για όσους συντρόφους του προανέφερα και οι οποίοι υπέγραψαν, ψήφισαν και διαφήμιζαν επί χρόνια τη βλαπτική, κατά τον κύριο Μπελαβίλα, για τους Πειραιώτες επένδυση, μιλιά.

Προφανώς, σήμερα, σε αυτή τη νέα πολιτική συγκυρία, αλλάζοντας ξανά θέση, λέγοντας άλλα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλα στο περιφερειακό συμβούλιο, άλλα στο κομματικό ακροατήριο και άλλα στις κουραστικές, καθημερινές σχεδόν, δημόσιες ανακοινώσεις του, επιχειρεί απλά να αθωώσει όσους άλλα έλεγαν επί δεκαετίες και άλλα έπραξαν όταν κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις. Τα συμπεράσματα είναι των δημοτών μας.

Η δική μου θέση, σε αντίθεση με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, είναι σταθερή και αταλάντευτη από την πρώτη στιγμή.

Εναντιωθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση προτείνοντας δημοτικό λιμενικό ταμείο στα όρια του Δήμου Πειραιά, το οποίο η προηγούμενη Κυβέρνηση απέρριψε. Στην συνέχεια και ως οφείλαμε, από τον Σεπτέμβριο του 2015 γίναμε μέρος της  συζήτησης, ώστε να αποτρέψουμε όσα θεωρούσαμε βλαπτικά για την πόλη και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη.

Στην κατεύθυνση αυτή, αφού αποτρέψαμε όλοι μαζί τη δημιουργία ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου στο λιμάνι, καθώς θεωρούσαμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης, αφού εξασφαλίσαμε σημαντικά έσοδα, άνω των 2,5 εκ ευρώ το χρόνο από τη λειτουργία του Λιμανιού για τον Δήμο Πειραιά, συνεχίζουμε θεσμικά και σοβαρά να διεκδικούμε όσα πρέπει να γίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού στον Πειραιά.

Σε αντίθεση με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολείται με ζητήματα μικροκομματικού χαρακτήρα και όχι ρεαλιστικά και ειλικρινά με το συμφέρον της πόλης, εμείς συνεχίζουμε και ασχολούμαστε με μεγάλα έργα που φέρνουν ανάπτυξη στον Πειραιά, όπως είναι η αξιοποίηση του Πύργου μετά από 45 χρόνια, η ανάπλαση του Μικρολίμανου που ξεκίνησε, η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου σε συνεργασία και χρηματοδότηση με την Περιφέρεια, η ΟΧΕ Πειραιά και μια σειρά έργων που αλλάζουν κάθε μέρα προς το καλύτερο την πόλη μας.

Οι πολίτες, οι οποίοι άλλωστε και μνήμη και κρίση διαθέτουν, μόλις προ ενός έτους εξέφρασαν την άποψη τους, δίνοντας στον «Πειραιά Νικητή» πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με το 2014, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους και φυσικά γνωρίζοντας ότι συμμετείχα στο Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. από το 2015 όταν και με όρισε ως έναν από τους τέσσερις εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπό την προεδρία του κυρίου Πιτσιόρλα. Οι Πειραιώτες να είναι βέβαιοι, ότι μακριά από κόμματα και με σκληρή δουλειά, συνέπεια και σοβαρότητα θα τους δικαιώσουμε».