Πληθαίνουν οι φωνές στη Βρετανία που ζητούν την παραίτηση του Ντόμινικ Κάμινγκς, στενού συμβούλου του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον νέο κοροναϊό.

Στο πλαίσιο της έντονης πίεσης που δέχεται, περιλαμβάνεται διαμαρτυρία πολιτών έξω από το σπίτι του, στο Λονδίνο.

Όπως διακρίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, διαδηλωτές εγκατέστησαν ένα φορτηγό το οποίο πρόβαλε μερικά από τα μηνύματα για «παραμονή στο σπίτι» που είχε απευθύνει στους πολίτες της χώρας το προηγούμενο διάστημα ο Μπόρις Τζόνσον.

Δείτε τα σχετικά μηνύματα

Στήριξη από τον Τζόνσον

Ανεξάρτητα από τις έντονες πιέσεις, το γραφείο του Τζόνσον ανέφερε ότι ο Κάμινγκς έκανε αυτό το ταξίδι για να διασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του θα είχε τη σωστή φροντίδα καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με Covid-19 και υπήρχε «μεγάλη πιθανότητα» να ασθενήσει και ο ίδιος.

Ορισμένα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ο γενικός εισαγγελέας δήλωσαν επίσης ότι το ταξίδι ήταν δικαιολογημένο. Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Κάμινγκς, ο οποίος δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Άντριου Μαρ του BBC.

Ο Στιβ Μπέικερ, ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη που συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, ήταν ο πρώτος από τους Συντηρητικούς βουλευτές που ζήτησαν την άμεση παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού.

«Βλέπω απλώς να συνεχίζεται αυτή η κουβέντα, τη μια μέρα μετά την άλλη, να σπαταλάμε τον χρόνο του κοινού, να καταναλώνουμε πολιτικό κεφάλαιο και να απομακρυνόμαστε από τα πραγματικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος» είπε μιλώντας στο Sky News.