Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 229.858. Οι νεκροί ανήλθαν σε 32.785. Παράλληλα, 140.479 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Συγκριτικά, χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 229.327 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.735 άνθρωποι, ενώ 138.840 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 50 άνθρωποι, καταγράφηκαν 229 νέα κρούσματα, 1.639 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 553 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 8.613 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 47.428 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο μειώθηκε κατά 440 κρούσματα. O αριθμός των θανάτων παρουσιάζει μείωση: έχασαν την ζωή τους 69 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 481 λιγότεροι από χθες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, όμως, ότι σήμερα η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία της.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ, για τεσσαρακοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, ανησυχία προκάλεσε η μεγάλη χθεσινή κοσμοσυρροή στους δρόμους της Νάπολης, ιδίως στην περιοχή της παραλιακής οδού της μεγαλούπολής του ιταλικού νότου. Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας Βιντσέντσο Ντε Λούκα τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοιοι, επικίνδυνοι συνωστισμοί.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν στην Πίζα και στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας. Ο δήμαρχος της Περούτζια, για τον λόγο αυτό, αποφάσισε ότι στο εξής τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ μπαρ) θα κλείνουν υποχρεωτικά στις εννέα το βράδυ.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, τέλος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου της Μπιέναλε Βενετίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στο Λίντο της Βενετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ