Μνήμες από το μακρινό 2008, όταν η ίδια επιστρέφοντας από τη δουλειά της στο σπίτι της δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας σοβαρές βλάβες στον οργανισμό της, ξύπνησε στην Κωνσταντίνα Κούνεβα η επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε 34χρονη στην Καλλιθέα.

H κ. Κούνεβα τόνισε: «Αυτό το υγρό, που είναι ένα σπιτικό χημικό όπλο, καταστρέφει ζωές και σκοτώνει ανθρώπους».

Η ίδια έχει κάνει δεκάδες χειρουργεία και θεραπείες από εκείνο τον Δεκέμβριο, οπότε και άλλαξε η ζωή της: «Κάηκαν οι φωνητικές χορδές, ο οισοφάγος, ο πνεύμονας, το στομάχι… Με την αναπνοή και τις αναθυμιάσεις καταστράφηκαν τα όργανα».

«Τώρα ξεκινάει ο Γολγοθάς της κοπέλας. Αυτό το υγρό σε καίει για 20 μέρες…», υπογραμμίζει και θυμάται: «Ήταν δύσκολο να αντέξω αυτόν τον πόνο. Καίγονταν τα πάντα. Δεν υπάρχει πιο δύσκολος πόνος».

Η επίθεση με βιτριόλι τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου

Τέλος τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008, στα Ανω Πετράλωνα, υπήρξε η επίθεση με βιτριόλι κατά της πρώην ευρωβουλευτού και μαχητικής συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η κυρία Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευση στις εταιρείες καθαρισμού. Οι έρευνες όμως διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα λόγω της αρχικής αδράνειας.