Πρώτη ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σήμερα και οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν μεγάλες.

Παρόλο που στην πλειοψηφία τους οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι των καταστημάτων τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας (προστατευτικές μάσκες και γάντια και το μέτρο περί ορίου πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα) η πλειοψηφία των πολιτών έδειχνε να έχει αφήσει πίσω της την πανδημία…

Σχετικά λίγοι ήταν εκείνοι που φορούσαν προστατευτικές μάσκες και ακόμα λιγότεροι τηρούσαν το μέτρο της απόστασης από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην οδό Ερμού της Αθήνας επικράτησε κοσμοσυρροή.

Στη Θεσσαλονίκη ουρές σχηματίστηκαν έξω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κυρίως στην οδό Τσιμισκή, όπου γέμισαν τα πεζοδρόμια.

Στο κέντρο της Πάτρας οι πεζόδρομοι με τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα πλημμύρισαν κόσμο που ψώνιζε… αμέριμνος καθώς η κατάσταση δεν θύμιζε σε τίποτα εποχή πανδημίας.

Από σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου, επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους και 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους.

Συνολικά στα δυο στάδια επανεκκίνησης, δηλαδή αυτό της 4ης Μαΐου έως και σήμερα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που ανεστάλλει η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Επίσης, έχουν επαναλειτουργήσει 93.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 35% των επιχειρήσεων των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή.