Άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τίτλο «Και όμως η Ελλάδα στηρίζει και κάνει πλάτες στον επεκτατισμό Τουρκίας!» αναπαράγει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το LNA (Libyan National Army- Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του Χαλίφα Χαφτάρ.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει ανδρείκελα της Τουρκίας στη Λιβύη

Το άρθρο του Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Iskra και σε αυτό ο πρώην υπουργός στηλιτεύει το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση στη Λιβύη το καθεστώς ανδρεικέλων της Τουρκίας του Σάρατζ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο κείμενό του καταγγέλλει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι τα ανδρείκελα της Τρίπολης υπό τον Σάρατζ, έχουν μετατρέψει την, δήθεν, κυβέρνηση της Λιβύης σε φερέφωνο της Τουρκίας.

Εθνικό έγκλημα

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι έχουν επιβάλλει στο μικρή περιοχή που κατέχουν γύρω από την Τρίπολη, ένα τρομοκρατικό καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν μισθοφόροι της Τουρκίας και τζιχαντιστές και έχουν συνομολογήσει ένα παράνομο Μνημόνιο οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία, με το οποίο καταπατούν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με το κείμενο του, καλεί την κυβέρνηση να τερματίσει το εθνικό έγκλημα της αναγνώρισης ως κυβέρνησης της Λιβύης.

Μάλιστα κάνει λόγο για έναν παράνομο μηχανισμό που αποτελεί μακρύ χέρι της Τουρκίας και να βοηθήσει με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει και στη βάση μιας Συμφωνίας για την κατάργηση του Τουρκολυβικού Μνημονίου την πλευρά Χαφτάρ και Σάλεχ και τις επιδιώξεις τους για ελεύθερες, ανόθευτες, δημοκρατικές εκλογές όπου ο Λιβυκός λαός θα αναδείξει κυρίαρχα την κυβέρνησή του και το νέο δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας.

Στροφή της εξωτερικής πολιτικής

Όπως τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Iskra, πρόκειται γρήγορα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί από την ελληνική κοινωνία η ανάγκη μια στροφής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στη Λιβύη, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι ελληνο-λιβυκές σχέσεις σε μια στέρεα δημοκρατική βάση αντιπροσωπευτική της βούλησης των λαών των δύο χωρών και με γνώμονα την προάσπιση της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της πλήρους εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.