Ένας θάνατος ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 147.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.663 μετά την επιβεβαίωση 21 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Από τα νέα κρούσματα τα 11 καταγράφηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμα, εκ των κρουσμάτων το 55,5% είναι άνδρες, ενώ τα 603 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, και 1.326 να σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 36 συμπολίτες μας, ενώ ενώ 82 εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, 82 άνθρωποι εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για την καταγραφή των θανάτων

Αναφερόμενος για μια ακόμα φορά για τον τρόπου που καταγράφονται οι θάνατοι στην χώρα μας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν είναι δική του επινόηση, αλλά πως ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

«Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» είπε.

«Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από