Σοκ, θλίψη και οργή προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν γυναίκας που έπεσαν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο βρήκαν την δύναμη και το κουράγιο να περάσουν ένα πολύ δυνατό μήνυμα.

Εικόνες-σοκ

Δείχνοντας το αληθινό, τραυματισμένο, βασανισμένο και μελανιασμένο πρόσωπό τους, τέσσερις γενναίες γυναίκες δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα την ώρα που οι δολοφονίες διπλασιάστηκαν εν μέσω καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα τέσσερις γυναίκες μοιράστηκαν την ιστορία τους για το πώς έπεσαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, την ώρα που ερευνητές από το Counting Dead Women Project δήλωσαν ότι 14 γυναίκες και δύο παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους τις πρώτες τρεις εβδομάδες καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, οι τηλεφωνικές γραμμές για κακοποίηση γυναικών αυξήθηκαν κατά 49% κατά την ίδια περίοδο, καθώς τα απεγνωσμένα θύματα ζητούν βοήθεια.

Οι ιστορίες των γυναικών

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε την Claire , από τη Βόρεια Αμερική η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία από το χτυπημένο πρόσωπό της.

Λέγοντας πώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί, προέτρεψε τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από προβληματικές και άρρωστες καταστάσεις.

«Αυτή είναι η ενδοοικογενειακή βία», είπε. «Ζητήστε βοήθεια. Μην είστε το επόμενο θύμα», σχολίασε.

#YouAreNotAlone

Την ίδια η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, #YouAreNotAlone, με στόχο να καθησυχάσει όσους έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Πολιτεία ζητά από τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους σε όσους υποφέρουν, μοιράζοντας μια φωτογραφία όπου σχηματίζουν μία καρδιά με την παλάμη τους.

Η Τζένιφερ δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του προσώπου της όπου φαίνεται το μαύρο μάτι και ράμματα στο φρύδι της.

«Ακόμα περνάω τη διαδικασία ‘όπου αναρρώνω μόνη μου», έγραψε και πρόσθεσε πως έξι μήνες αργότερα, το αριστερό μάτι είναι ακόμα πιο σκούρο από το άλλο.

«Είναι ακόμα δύσκολο για μένα να κοιτάξω στον καθρέφτη χωρίς να κλάψω. Πρέπει να μείνουμε δυνατές», έγραψε.

Μια άλλη γυναίκα που δημοσίευσε τη δική της φωτογραφία με το κακοποιημένο πρόσωπό της είναι η Κιμ.

«Χρειάζεται πολύ δύναμη για να αφήσεις μια καταχρηστική σχέση …. αυτή είναι η εικόνα μου», έγραψε.

Εν τω μεταξύ, η Φραντσέσκα επίσης από τις ΗΠΑ, δημοσίευσε μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες της όπου φαίνονται τα μαυρισμένα μάτια και το γδαρμένο κεφάλι.

Σύμφωνα με την The Sun και οι τέσσερις γυναίκες έχουν δημιουργήσει μία ομάδα όπου γυναίκες μια ειδικοί μπορούν να μιλήσουν για τον αντίκτυπο που έχει η καραντίνα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.