Αιτήματα για εξέταση ουσιωδών μαρτύρων κατέθεσαν την Τετάρτη στην ειδική κοινοβουλευτική προκαταρκτική επιτροπής της Βουλής κατέθεσαν οι  Δημήτριος Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης.

«Η εσπευσμένη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη και αντιφατική σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση ζητεί να εφαρμοστούν από τους πολίτες της χώρας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο προκειμένου να καταθέσουν, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα «για το ουσιώδες ζήτημα, εάν κατά τη διάρκεια της Υπουργικής μου θητείας, επιχείρησα παρέμβαση σε οποιαδήποτε υπόθεση και αν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους ότι αυτοαποκαλούμην ως «Ρασπούτιν», όπως τελείως αναληθώς κατέθεσε και υποστήριξε η όψιμη «κατήγορός» μου Εισαγγελέας Ελένη Ράικου».

Επίσης ζητά να εξεταστεί κατ αντιπαράσταση με τον  πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς και να κληθούν να καταθέσουν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης  Καλογήρου, η  πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης,  Μαρία Παπασπύρου,η  δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, και ο εκδότης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ιωάννης Φιλιππάκης.